Για άλλη μια χρονιά στολίστηκαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στο Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού στα Νέα Φλογητά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στο Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού στα Νέα Φλογητά η υπηρεσία υποδέχθηκε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέων Πλαγίων οι οποίοι συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την παράσταση της Γέννησης με την εμψύχωση των αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχοντίας Πολυζούδη και Νίκου Μερτζιμέκη και της εικαστικού Τερψιχόρης Ξανθοπούλου. Παρακολούθησαν χριστουγεννιάτικο παραμύθι με αφηγήτρια την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Λίλα Στογιάννη με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες του εκπαιδευτικού μουσικού Αθανάσιου Αμπατζίδη. Στη συνέχεια στόλισαν το δέντρο με στολίδια που ετοίμασε εικαστικός και ζωγράφισαν τα παιδιά. Τα παιδιά συνόδευαν η διευθύντρια Αγλαΐα Σταθώρου, οι εκπαιδευτικοί Αργυρή Βαΐου, Δημήτρη Τσίτα, Αντωνία Στεργίου, Μαρία- Άννα Μπουκοβίνου και η Ευαγγελία Βλαχάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που πρόσφερε και τα γλυκίσματα. Τη δράση υποστήριξε ο Σχολικός Συμβούλος Εκπαίδευσης Ιωάννης Νοΐτση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, ο οποίος μοίρασε δωράκια στα παιδιά και ευχήθηκε στα ίδια αλλά και στο προσωπικό του Κέντρου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου πλημμύρισε από μικρούς επισκέπτες, χριστουγεννιάτικα στολίδια, φρεσκοψημένα χειροποίητα κουλουράκια και άλλα γλυκίσματα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες! Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου μαζί με τις εκπαιδευτικούς, διακόσμησαν κουλουράκια σε ένα δημιουργικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και ζωγράφισαν θρησκευτικά θέματα που πήραν μαζί τους σαν αναμνηστικό με την εμψύχωση των αρχαιολόγων της Εφορείας, Ολυμπίας Νασιώκα και Σταμάτη Χατζητουλούση και της εικαστικού Τερψιχόρης Ξανθοπούλου. Στη συνέχεια στόλισαν τα δέντρα με στολίδια εμπνευσμένα από διακοσμητικά μοτίβα εκθεμάτων του Μουσείου μας, καμωμένα από την εικαστικό Τερψιχόρη Ξανθοπούλου και ζωγραφισμένα από τα παιδιά. Την εκδήλωση συνόδευαν οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τα βιολιά των μαθητριών του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου Ζηνοβίας Κουμάνη και Δανάης Βάσιου, με την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή Άγγελου Καραπινίδη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γιώργος Μπρουτζάς και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου Νικόλαος Τάσιος, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές με τα παιδιά και το προσωπικό του Μουσείου.

«Τις πιο θερμές ευχαριστίες και ευχές στην αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου για προσφορά του ενός δέντρου, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου για το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, καθώς επίσης και στη Διεύθυνση και τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου (Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης»). Ακόμη ευχαριστούμε τις εταιρίες «Αστέριος Α. Καρανταγλής – Απολυμένη Πέτρα» για την ευγενική χορηγία του δεύτερου χριστουγεννιάτικου δέντρου και «Γαβανάς» για τα γλυκά μελομακάρινα, καθώς και την Εταιρεία Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου για την υποστήριξη. Ευχόμαστε σε όλους Χαρούμενα Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2024! Με υγεία, δημιουργία, δύναμη, διάκριση και αισιοδοξία», αναφέρει η ανακοίνωση της Εφορείας.

φωτογραφίες FB