Τη 10η θέση σε διεθνή διαγωνισμό έλαβαν εννέα φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέλη της Λέσχης Κυβερνοασφάλειας (ΛΕΚΑ) του Ιδρύματος.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό «2023 University CTF» με τίτλο «University CTF Brains and Bytes», ο οποίος διεξήχθη διαδικτυακά μεταξύ 8-10 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή 960 φοιτητικών ομάδων απ’ όλον τον κόσμο.

Οι εννέα φοιτητές που διακρίθηκαν είναι οι: Κωνσταντίνος Ιορδανίδης, Μύριαμ Καπόν, Παρασκευάς Κευσενίδης, Γεώργιος Μαμιδάκης, Αθανάσιος Μητράγκας, Ραφαήλ Σιαλάκης, Ευάγγελος Στόικος, Διονύσης Χαλεπλής, Παναγιώτης Χατζηκαλλίας. Σύμβουλος της ομάδας είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου Πολυμέσων, Ασφάλειας και Δικτύωσης (MSN Lab), καθηγητής Ιωάννης Μαυρίδης.

Οι συμμετέχουσες ομάδες κλήθηκαν να βρουν λύσεις σε δοκιμασίες από πέντε κατηγορίες: Website Exploitation, Cryptography, Binary Exploitation, Reverse Engineering, και Forensics. Κάθε κατηγορία διέθετε τρία επίπεδα, το εύκολο, το μέτριο αλλά και το δύσκολο.

Να σημειωθεί πως τον διαγωνισμό διοργάνωσε η εταιρεία «HackTheBox», η οποία κατέχει της ηγετική θέση στον τομέα της on line κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια.

Πηγή: lifo.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ