Για έναν κύκλο ο οποίος κλείνει πλέον, αυτός της Αυτοδιοίκησης, έκανε λόγο σε μήνυμά του ο τέως Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.
Ο κ. Ντέμπλας αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που έχει να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή Σιθωνίας την τελευταία τετραετία, ευχαριστώντας παράλληλα όλα τα μέλη του απερχόμενου Δ. Σ., τους στενούς του συνεργάτες, την οικογένειά του, καθώς και τους δημότες της Σιθωνίας.
Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Ντέμπλα
Φίλοι συνδημότες,
Ομολογώ ότι σήμερα είναι μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου, αφού οικειοθελώς κλείνει ένας πολυετής κύκλος προσφοράς και ζωής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση . Ένας κύκλος γεμάτος εμπειρίες και αναμνήσεις.
Η ενασχόλησή μου με την αυτοδιοίκηση ήταν μια περίοδος με χαρές, λύπες, αγωνίες αλλά ταυτόχρονα και μια περίοδος με την αίσθηση της προσφοράς, της δημιουργίας, του θετικού αποτελέσματος, της συνείδησης του καθήκοντος και των ευθυνών μου απέναντι σε σας και απέναντι στον τόπο μας, στο παρόν και το μέλλον του.
Για 37 χρόνια υπηρέτησα τον Δήμο και οφείλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους δημότες που με εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια και με την ψήφο τους με αναδείκνυαν πάντα πρώτο. Πιστεύω ότι τίμησα την ψήφο τους, εργαζόμενος άδολα, επίμονα, με πολύμορφο κόστος, με συνέπεια, με σοβαρότητα σε όποιο πόστο και αν κλήθηκα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου.
Με συγκίνηση αλλά και με ευγνωμοσύνη γυρνάω στο μακρινό παρελθόν και θυμάμαι, όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου, αρωγοί σ’ αυτό το δύσκολο έργο, σημαντικούς ανθρώπους, συνεργάτες, φίλους και ενεργούς πολίτες έως κι σήμερα. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους πορευτήκαμε μαζί σε αυτό το μεγάλο ταξίδι τα τελευταία 37 χρόνια για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς το πρόσωπό μου.
Αποχωρώ, έχοντας καθαρή και ήσυχη τη συνείδησή μου καθώς έπραξα το καθήκον μου απέναντι στους συνδημότες και τον τόπο μας στο ακέραιο. Διαχειρίστηκα το δημόσιο χρήμα με απόλυτη διαφάνεια και αίσθηση της ευθύνης, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό και την ανάπτυξη του τόπου.
Όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τους συνεργάτες μου ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, που επέφερε ριζικές αλλαγές στις υποδομές, την καθημερινότητα και την γενική εικόνα του δήμου μας και είμαι περήφανος γι’αυτό!
Αυτή την τετραετία ήμουν Δήμαρχος σε ένα χρονικό διάστημα που ήταν εξαιρετικά δυσμενές, εξαιτίας της υγειονομικής και της ενεργειακής κρίσης, όμως παραδίδω τον Δήμο μας καλύτερα οργανωμένο διοικητικά, νοικοκυρεμένο, λειτουργικό, υγιή οικονομικά, με αυξημένες υποδομές και εξοπλισμό, αλλά κυρίως παραδίδω μία παρακαταθήκη σημαντική σε έργα αναπτυξιακά, υποδομής, μελέτες και χρηματοδοτήσεις, με εξασφαλισμένες πιστώσεις σε ενταγμένα έργα πολλών εκατομμυρίων που εκτελούνται και που πρόκειται να εκτελεσθούν, που έχουν συμβασιοποιηθεί, που έχουν ήδη δημοπρατηθεί, ή είναι έτοιμα για δημοπράτηση, καθώς και μελέτες έτοιμες για χρηματοδότηση.
Δεν λέω ότι τα κάναμε όλα. Δεν λέω ότι τα κάναμε όλα σωστά. Άλλωστε, αυτό ποτέ δεν θα μπορούσε να συμβεί μέσα στις δεδομένες συνθήκες και σε διάστημα 4 χρόνων. Όμως παλέψαμε, προσπαθήσαμε και παραδίδουμε τον δήμο σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ότι τον παραλάβαμε, κάνοντας έτσι ένα βήμα παραπέρα.
Στον νέο Δήμαρχο και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, εύχομαι από καρδιάς πολλά βήματα παραπέρα, Καλή Επιτυχία, Δύναμη και Σύμπνοια! Ειλικρινά θα χαρώ ο δήμος μας, όχι μόνο να φθάσει αλλά να ξεπεράσει, τις διακρίσεις που απέκτησε στη θητεία μου.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλο το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου , τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα όσους υπερέβαλαν εαυτόν, σε όσους με στήριξαν και με ενθάρρυναν αλλά και όσους έπραξαν το αντίθετο.
Ευχαριστώ όλα τα μέλη του απερχόμενου Δ. Σ. και κρατώ μόνο θετικές αναμνήσεις από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση.
Ιδιαίτερη μνεία στους στενούς συνεργάτες και τα στελέχη της παράταξης μου που με στήριξαν μέχρι τέλους.
Ευχαριστώ την οικογένειά μου που με προσωπικό τους κόστος με υποστήριξαν και έδειχναν κατανόηση κάθε φορά που έβαζα το καθήκον πάνω από τις οικογενειακές στιγμές και χαρές μας.
Ευχαριστώ όλους τους κατοίκους του πρώην δήμου Τορώνης και του δήμου Σιθωνίας για την τεράστια εμπιστοσύνη και την αγάπη στο πρόσωπο μου.
Ήταν τιμή μου.
Αυτή η αγάπη θα με συντροφεύει για πάντα. Να γνωρίζετε ότι σας υπηρέτησα με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα, τιμιότητα, δικαιοσύνη και ειλικρίνεια.
Παραμένω ενεργός πολίτης, με διαρκή διάθεση προσφοράς, εάν και όπου απαιτηθεί, με γνώμονα να αναδειχθεί, να εξελιχθεί και να προοδεύσει ο δήμος μας.
Ο Δήμος Σιθωνίας είναι ο τόπος που ζω, είναι το σπίτι μου, είστε οι φίλοι μου!
Σας εύχομαι όλους μία καλή χρονιά, γεμάτη υγεία, ευτυχία και επιτυχίες.
Με εκτίμηση και με απεριόριστη ευγνωμοσύνη,
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας
Κυπαρίσσης Ντέμπλας.