Με έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό, το 2024 η Σιθωνία αναμένεται να τρέξει σειρά παρεμβάσεων και έργων που έχουν ώριμες μελέτες, αλλά και να προχωρήσει μελέτες για νέες υποδομές.

Εντός του έτους θα ξεκινήσουν δύο παρεμβάσεις που αφορούν λιμενικά έργα. Η μια είναι ο κυματοθραύστης στο Πηγαδάκι Συκιάς και η δεύτερη είναι η ανακατασκευή της προβλήτας του Ν. Μαρμαρά. Στις 25 Γενάρη μπαίνει ο ανάδοχος στο λιμάνι του Ν. Μαρμαρά. Ανάδοχος θα υπάρχει σε ένα μήνα επίσης και το έργο της μονάδας αφαλάτωσης στη Νικήτη.

Στις αθλητικές υποδομές, κατατέθηκε μελέτη για το γήπεδο της Νικήτης, αλλά και για την ανάπλαση του χώρου γύρω από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Επίσης υπάρχει έτοιμη μελέτη που κατατέθηκε για την κατασκευή κλειστού γηπέδου στη Συκιά.  Για γηπεδάκια 5×5 υπάρχει σχεδιασμό στη Νικήτη, το Μεταγγίτσι και τον Άγιο Νικόλαο.

Η νέα δημοτική αρχή τρέχει ήδη τις μελέτες που αφορούν τις νέες πολεοδομικές ρυθμίσεις σε Συκιά και Ν. Μαρμαρά, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε 2 χρόνια, ενώ το φετινό καλοκαίρι αναμένεται η δημοπράτηση των κόμβων της Νικήτης που θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία της διασταύρωσης με τους σηματοδότες.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες ώστε να βρεθεί για τον δήμο η προσφορότερη λύση, για το χρέος των 8 εκατομμυρίων ευρώ που οφείλονται στο Πόρτο Καρράς, κάτι που βαραίνει τη Σιθωνία από κακή επιβολή τελών φωτισμού και καθαριότητας προηγούμενων ετών.