Η ελληνική κουζίνα φαίνεται πώς συνεχίζει να σαρώνει και να αναγνωρίζεται διεθνώς, καθώς κατέχει μια εξέχουσα θέση στις γαστρονομικές λίστες του Taste Atlas.

Πριν λίγες ημέρες, το Taste Atlas έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις καλύτερες κουζίνες κατατάσσοντας την ελληνική στη δεύτερη θέση, με την ιταλική και την ιαπωνική να ισοβαθμούν στην κορυφή. Εκτός αυτού, όμως, οι επιμέρους λίστες της με κατηγορίες φαγητών, πόλεων που αξίζει να επισκεφτείς, καλύτερες περιοχές για φαγητό κ.α., είναι γεμάτες Ελλάδα!

 

Το γιουβέτσι στη 2η θέση των φαγητών φούρνου

Έτσι, στην κατηγορία των καλύτερων casserole, των φαγητών δηλαδή που φτιάχνονται στον φούρνο σε ειδικό σκεύος, στη δεύτερη θέση φιγουράρει το παραδοσιακό γιουβέτσι.

«Αυτή η κλασική ελληνική casserole αποτελείται από έναν συνδυασμό ζυμαρικών και κοκκινιστού κρέατος με ντομάτα που παρασκευάζεται ως πιάτο σε ένα σκεύος. Αν και το μοσχαρίσιο κρέας είναι η παραδοσιακή επιλογή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα είδη κρέατος, ενώ η πλούσια σάλτσα ντομάτας είναι συνήθως καρυκευμένη με κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο κρασί, γαρύφαλλο και φύλλα δάφνης», αναφέρει χαρακτηριστικά το Taste Atlas.

«Η παράδοση προτείνει τη χρήση δύο ειδών ζυμαρικών, του μικρού μεγέθους κριθαριού ή των τετράγωνων χιλοπιτών, και την επικάλυψη της κατσαρόλας με μια στρώση τριμμένου τυριού. Το γιουβέτσι, που πήρε το όνομά του από τα τουρκικά πήλινα σκεύη, είναι ένα κοινό γεύμα που σερβίρεται σε μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις και σε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις», προσθέτει η περιγραφή. Μάλιστα, το γιουβέτσι κατέκτησε και διπλή διάκριση, καθώς ψηφίστηκε ως το πέμπτο καλύτερο πιάτων ζυμαρικών στον κόσμο.

 

biscotto.gr