Σε εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου προχώρησε σήμερα 8/01 ο δήμος Σιθωνίας, με τα μηχανήματα να δουλεύουν πυρετωδώς και να “οργώνουν” κυριολεκτικά την παραλία της Τορώνης απ’όπου και ξεκίνησε ο καθαρισμός, καθώς και η απομάκρυνση των φερτών υλικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικισμός της Τορώνης είχε υποστεί αρκετές ζημιές από την τελευταία θεομηνία της 27ης Νοεμβρίου και έχρηζε άμεση παρέμβαση.

Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο Σιθωνίας Ιωάννη Μαλλίνη η δημοτική αρχή σκοπεύει να συνεχίσει το έργο αποκατάστασης και καθαρισμού των ακτών και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου: «Ξεκινήσαμε σήμερα από την Τορώνη και θα συνεχίσουμε με το Πόρτο Κουφό, το Καλαμίτσι αλλά και με τα υπόλοιπα χωριά και τους οικισμούς του δήμου μας. Τα συνεργεία και το προσωπικό του δήμου δεν θα σταματήσουν να εργάζονται για μία καθαρή Σιθωνία και ένα υγιές περιβάλλον!», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλλίνης.

Παρόντες στον σημερινό καθαρισμό εκτός από τον δήμαρχο Ιωάννη Μαλλίνη ήταν και ο αντιδήμαρχος μηχανημάτων έργων της Δ.Ε. Τορώνης Αριστοτέλης Ψιλογιάννης, καθώς και η πρόεδρος της κοινότητας Συκιάς Μαρία Γκουβέλα.

Δείτε φωτογραφίες:

-πριν τον καθαρισμό

-μετά τον καθαρισμό