Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΕΟΔ- παράρτημα Χαλκιδικής κατά την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της, ανήμερα των Θεοφανείων.
Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση εξήρε για ακόμη μία φορά την προσφορά της ομάδας. «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους. Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας που είναι σταθερή και διαρκής τόσο στο Δήμο μας όσο και σε κάθε πολίτη του τόπου μας. Τιμάτε τη λέξη εθελοντής και αξίζει κι εμείς να βρισκόμαστε δίπλα σας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Δοθείσης της ευκαιρίας απονεμήθηκαν και τα πτυχία ολοκλήρωσης της βασικής εκπαίδευσης στους νέους εθελοντές που είναι πλέον μέλη της ομάδας.

Ο Καθαγιασμός των Υδάτων στα Ν. Μουδανιά

Λίγες ώρες νωρίτερα γιορτάστηκαν με κάθε λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στα Ν. Μουδανιά, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε στη ρίψη του Σταυρού και τον Καθαγιασμό των Υδάτων.
Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος, η Θεία λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου, παρουσία του Δημάρχου Ν. Προποντίδας κ. Μ. Καρρά, Δημοτικών Συμβούλων, Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μουδανιών, Εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους κόσμου.
Στη συνέχεια, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, μετέβησαν όλοι στην προκυμαία για τον Αγιασμό των υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, τον οποίον βούτηξαν οι τολμηροί να πιάσουν, τηρώντας τη θρησκευτική παράδοση.
«Γιορτάσαμε σήμερα τα Θεοφάνεια που αποτελούν μία από τις λαμπρότερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Η μοναδική συνύπαρξη της Τριαδικής Θεότητας: ο Ιησούς που βαπτίζεται, η εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος με τη μορφή περιστεριού και ο Θεός να φανερώνεται λέγοντας για τον Ιησού: Αυτός είναι ο Υιός μου, αποτελεί κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης.
Το γεγονός της Βαπτίσεως του Κυρίου και η φανέρωση της Τριαδικής Θεότητας έχει τεράστια συμβολική και θρησκευτική σημασία. Εκφράζουν την κάθαρση και την πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, καθώς και την ανάγκη για περισσότερο «φως» στις ζωές μας.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες» δήλωσε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς.