Ταχύτερες και αποδοτικότερες θα είναι στο εξής οι επιχειρήσεις των μελών του ΟΦΚΑΘ στο υγρό στοιχείο μετά το νέο εξοπλισμό που περνά στα χέρια της ομάδας ως δωρεά ιδιωτών. Πρόκειται για ένα νέο διασωστικό σκάφος “Βarracuda” 4.5m εξοπλισμένο με 25hp μηχανή, sonar και βυθόμετρο όπως επίσης και ένα canoe kayak διθέσιο που εκτιμάται πως θα  αποτελέσουν ζωτικής σημασίας εργαλεία για την έρευνα και διάσωση στο υγρό στοιχείο όταν και όπου χρειαστεί.

Αυτό που τονίζει μεταξύ άλλων ο Χρήστος Ράμος, από τον ΟΦΚΑΘ, είναι ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να έχουν καλύτερη εξέλιξη. “Ιδιαίτερα χρήσιμος  είναι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός για τις βάσεις του ΟΦΚΑΘ σε Ορμύλια, Κασσάνδρα, και Σάρτη, από όπου θα έχουμε ταχύτατη εκκίνηση στις θάλασσες όταν παρίσταται ανάγκη“, επισημαίνει ο κ. Ράμος.

 

Ο ΟΦΚΑΘ για τη δωρεά ευχαριστεί από καρδιάς το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για την γενναιόδωρη χορηγία του σκάφους και του trailer, την εταιρία Stefanidis Trailers. για την δωρεάν έκδοση άδεια ρυμούλκησης, και τον Γιώργο Παπούλη για την ασφάλιση του σκάφους.

“Με την δική σας αγάπη γινόμαστε καλύτεροι“, είναι το μήνυμα του ΟΦΚΑΘ για τη δωρεά.