Σε επιφυλακή παραμένει η πολιτική προστασία στο νομό Χαλκιδικής λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το μεσημέρι προβλέπεται να εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού.
Όπως σημειώνει στο Xalkidiki Politiki ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΧ Λοκοβίτης Δημήτρης “δεν έχουμε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αλλά παραμένουμε σε επιφυλακή λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που περιμένουμε σήμερα και αύριο στο νομό. Επιτηρούμε συνεχώς τα ‘επικίνδυνα’ σημεία όπου συνήθως εντοπίζονται οι χιονοπτώσεις και ο παγετός“.
 
Ήδη από εχθές το απόγευμα εκδηλώθηκαν ασθενείς χιονοπτώσεις στο ορεινό τμήμα του νομού, σε περιοχές του δήμου Πολυγύρου και του δήμου Αριστοτέλη, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα. 
 
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αριστοτέλη Γεώργιο Θαλασσινό, οι αλατιέρες περνούν τακτικά από τα ‘δύσκολα’ σημεία όπως για παράδειγμα από τους δρόμους Νεοχωρίου-Βαρβάρας και Νεοχωρίου-Ολυμπιάδος με σκοπό να διατηρήσουν καθαρό το οδικό δίκτυο της περιοχής. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχουν προκύψει προβλήματα λόγω των καιρικών φαινομένων.