Η 14η Ιανουαρίου που έχει καθιερωθεί ως “Ημέρα θυσίας του Διασώστη”, είναι μία ημέρα μνήμης, τιμής και βαθιάς ενσυναίσθησης για το ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα. Αυτή την ημέρα, το 2001, είχε πέσει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, εν ώρα υπηρεσίας.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ Τομέας Κασσανδρείας Χαλκιδικής για την σημερινή ημέρα:

Η σημερινή ημέρα, η 14η Ιανουαρίου έχει οριστεί ως η ημέρα θυσίας του διασώστη.

• Για όλους αυτούς τους διασώστες που ημέρα και νύχτα 365 ημέρες το χρόνο βρίσκονται σε εγρήγορση είτε πάνω από τον ασύρματο, είτε μ’ ένα τηλέφωνο αγκαλιά ώστε όταν αυτό χτυπήσει να είναι σε θέση σε ελάχιστα λεπτά της ώρας να βρεθούν πρώτοι δίπλα στο συνάνθρωπο ίσως στην πλέον δύσκολη στιγμή της ζωής του.

• Για όλους αυτούς τους διασώστες που κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες θα γονατίσουν μέσα στο δρόμο είτε θα τσαλακωθούν μέσα σ ένα κατεστραμμένο ΙΧ ώστε να φτάσουν στο θύμα…

• Για όλους αυτούς τους διασώστες που θα προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια τους χωρίς καμία διάκριση, χωρίς εκπτώσεις και πολλές φορές μάλλον από υπερβάλλον ζήλο και ασυναίσθητα, αδιαφορώντας για το βασικότερο κανόνα που θέλει πρώτα την ασφάλεια του διασώστη…

• Για όλους αυτούς τους διασώστες που παραμένουν διασώστες και μετά το πέρας της βάρδιας τους καταναλώνοντας προσωπικό χρόνο προκειμένου να βοηθήσουν όποιον χρειαστεί.

• Για όλους αυτούς τους συναδέλφους διασώστες που στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης
Τομέας Κασσάνδρειας Χαλκιδικής