Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, ωστόσο μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται χιόνια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Μέσω ανάρτησης στα social media, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε για τον καιρό των επόμενων ημερών ότι οι θερμοκρασίες θα είναι ακόμα και πάνω από τους 20 βαθμούς κελσίου, ενώ δεν θα απουσιάζουν και οι λίγες τοπικές βροχές.

Ο μετεωρολόγος συμπλήρωσε πως «μέσα στο Σάββατο αναμένουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με τα χιόνια να κατεβαίνουν και σε χαμηλά υψόμετρα. Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας (π.χ Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου».

Στην ίδια ανάρτηση, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης συμπεριέλαβε και έναν χάρτη, στον οποίο αποτυπώνεται «η πορεία των θερμών αλλά και πολικών αερίων μαζών που θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες».

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς έκανε λόγο για χιόνια αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την πρόβλεψή του θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρκετά αισθητή την Κυριακή σε όλη τη χώρα. Από το απόγευμα του Σαββάτου επίσης, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Από το βράδυ μάλιστα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου επισήμανε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χιονόπτωσης στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς αναμένεται νέα επέλαση της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα με διαστήματα βροχοπτώσεων, αλλά η εικόνα του καιρού θα αλλάξει το Σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται ψυχρή εισβολή.

Ειδικότερα, για σήμερα αναμένονται σποραδικές βροχές στη δυτική Ελλάδα και πιθανόν στη Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 5 μποφόρ.

Αναφορικά με τη θερμοκρασία, αυτή δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά έως τους 15 και στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου, αλλά νωρίς το πρωί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμαίνεται από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

πηγή lifo