Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε ο πολιούχος της Συκιάς Άγιος Αθανάσιος, παραμονή και ανήμερα της εορτής του 18 Ιανουαρίου.

Εχθές 17 Ιανουαρίου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αθανασίου, ενώ σήμερα το πρωί 18 Ιανουαρίου τελέστηκε ο Όρθος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου.

Στον Ιερό Ναό προσήλθε πλήθος πιστών τόσο από το χωριό όσο και από τις γύρω περιοχές που πήγαν για να λάβουν την ευλογία του Αγίου Αθανασίου και να προσκυνήσουν την χάρη του.

Μετά το τέλος της λειτουργίας ακολούθησε το παραδοσιακό κουρμπάνι, αφού προηγουμένως είχε ευλογηθεί.

Τον λαμπρό εορτασμό τίμησαν με την παρουσίας τους ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης, η αντιπεριφερειάρχης της ΠΕΧ Κατερίνα Ζωγράφου, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μελίσσης, η πρόεδρος του χωριού Μαρία Γκουβέλα, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

«Μία μεγάλη γιορτή η σημερινή και ιδιαίτερη ημέρα για την Συκιά που τιμάει τον πολιούχο της σε αυτόν εδώ τον ιστορικό ναό. Χρόνια πολλά λοιπόν στην αγαπημένη μου πατρίδα την Συκιά και στους εορτάζοντες», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης.

«Χρόνια πολλά στη Συκιά και σε όλους τους κατοίκους της. Παραδοσιακά τιμούμε την ημέρα αυτή σε ένα χωριό που τηρεί τις παραδόσεις και τιμάει τον Άγιο Αθανάσιο σε έναν ιστορικό Ιερό Ναό. Γι’αυτό και εμείς βρισκόμαστε δίπλα τους και ευχόμαστε σε όλους τους Συκιώτες καλή χρονιά, να έχουν υγεία και χρόνια πολλά!», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης του νομού Κατερίνα Ζωγράφου.