Τη διάθεση και τη βούληση της διοίκησης του δήμου να παρέχει βοήθεια εξέφρασε ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής.

Ο ίδιος ωστόσο, τόνισε ότι απαιτούνται πολύ συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά των εκπαιδευτικών ώστε να δρομολογηθούν λύσεις.
Η συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με τον δήμαρχο Σιθωνίας έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης των εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο και Ημερήσιο Λύκειο Συκιάς.
Στη συζήτηση που έγινε με τους Συλλόγους Διδασκόντων εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη μετακίνηση και τη διαβίωσή τους.
Συγκεκριμένα ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής ως δυσπρόσιτης, παρόλο που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την έδρα του νομού, είναι δύσκολα προσβάσιμη λόγω των ιδιαίτερων συγκοινωνιακών συνθηκών και έχει μικρή οργανικότητα, λειτουργεί αποτρεπτικά στην εκδήλωση ενδιαφέροντος μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω υποστελέχωσης.
Δημοτική Αρχή και ΕΛΜΕ Χαλκιδικής συμφώνησαν ότι θα υπάρξει συνέχεια στην μεταξύ τους επικοινωνία προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για το θέμα της στέγασης που ταλανίζει τους εκπαιδευτικούς, και του κόστους της μετακίνησης για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.