Την απόρριψη αστικών λυμάτων σε έκταση μόλις 400 μέτρα από την επαρχιακή οδό Σιθωνίας – Αγίου Νικολάου, κατήγγειλαν την περασμένη Τρίτη δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον δήμο Σιθωνίας.

Η έκταση αυτή γειτνιάζει με χείμαρρο που καταλήγει στον Όρμο Παναγίας, στην παραλία Τρανή Αμμούδα, μόλις 2 χλμ. από τη Νικήτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, βυτιοφόρα ιδιώτη, απέρριψαν τη λυματολάσπη του βιολογικού της Σιθωνίας σε μη εγκεκριμένο χώρο.

Κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και της Νικήτης εξέφρασαν την ανησυχία τους για το αν το σημείο απόθεσης έχει τις προδιαγραφές να δεχτεί αστικά λύματα, ενώ διαμαρτυρήθηκαν ότι υπάρχει έντονη δυσοσμία στην περιοχή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας και στη συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία Περιβάλλοντος, ώστε να εξεταστεί η υπόθεση και να γίνει έλεγχος της συγκεκριμένης ιδιόκτητης έκτασης, η οποία βρίσκεται εντός των ορίων της κοινότητας Αγίου Νικολάου.

Ι. Μαλλίνης: “Δεν θα απολογηθούμε για καμία αστοχία ή τυχόν παρανομία του οποιουδήποτε ιδιώτη”

Για την υπόθεση απαντά με ανάρτηση του ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης, ο οποίος έκανε αυτοψία στον χώρο:

“Η αντιπολίτευση του Δήμου Σιθωνίας για άλλη μια φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με τη δεινότητα που την χαρακτηρίζει, έφερε στην επιφάνεια μετά από κατασκοπευτική επιχείρηση, ένα μέγα σκάνδαλο με περιβαλλοντολογικές προεκτάσεις που συμβαίνει στον Δήμο Σιθωνίας όπως φαίνεται για πρώτη φορά!

Σε αυτή την άνιση μάχη με τα εργολαβικά συμφέροντα δηλώνουν έκπληκτοι και πρώτη φορά τα εντοπίζουν στο Δήμο!

25 χρόνια τους έφαγε η νομιμότητα!

Αυτοί που δεν έχουν περάσει την πόρτα του δικαστηρίου ποτέ!

Αυτοί που το κατηγορητήριό τους είναι πιο βρώμικο και από την χαβούζα ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι ο Λαός επέλεξε να καθαρίσει τον τόπο μας από καθεστώτα ετών!

Θα μας πάρει χρόνο και θα δικαιώσουμε τον κόσμο!

Στο Θέμα λοιπόν της χαβούζας:

ως Δημοτική Αρχή δεν εμπλεκόμαστε πουθενά και δε θα απολογηθούμε για καμία αστοχία ή τυχόν παρανομία του οποιουδήποτε ιδιώτη!

Η αστυνομία ενημερώθηκε, οι αρμόδιοι από την περιφέρεια ενημερώθηκαν και η ιστορία έχει πάρει τον δρόμο για να αποδοθούν ανάλογα και οι ευθύνες!

Το μέρος έπειτα από την αυτοψία σήμερα είναι καθαρό ή έτσι φαίνεται (δεν είμαι εγώ αρμόδιος) για να το κρίνω, όπως ανέφερα παραπάνω!

Αυτή τη στιγμή εκτελείται ένα μεγάλο έργο που θα δώσει ανάσα, αλλά όχι λύση στο βιολογικό και υπεύθυνη για την επίβλεψη των εργασιών είναι η τεχνική μας Υπηρεσία!

Εμείς ετοιμάζουμε τη μελέτη της επέκτασης!

Όσο γι’ αυτούς που κουνάνε το δάχτυλο και μιλάνε για μυρωδιά βιολογικού να θυμίσω ότι είμαστε 15 μέρες διοίκηση και δεν θα απολογηθώ ούτε εγώ αλλά ούτε και οι συνεργάτες μου.

Τους προκαλώ να βγουν και μιλήσουν στον κόσμο για το ποιος ευθύνεται αλλά και κατηγορείται για το έργο που χάθηκε το 2014 της αναβάθμισης του βιολογικού της Νικήτης αξίας 8.000.000 με την κατηγορία της πλαστογραφίας, της σύστασης συμμορίας και άλλες βαριές κατηγορίες γνωστές σε όλους!

Εμάς θα μας κρίνει η πορεία της πενταετίας και εσάς η δικαστική έδρα!

Δέσμευση μου προς τον κόσμο της Σιθωνίας είναι ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα φέρει θέμα πολιτικής αγωγής το επόμενο διάστημα για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου!

Εν ολίγοις βάλτε αλοιφή για τον πόνο του αποτελέσματος και μη πάτε να μπλέξετε την διοίκηση του δήμου εντέχνως σε ενέργειες που δε συνάδουν με τη νομιμότητα.

Έχετε 5 χρόνια να σκεφτείτε και να κάνετε απολογισμό για το σημείο που φέρατε τον δήμο μας και γιατί ο κόσμος σας έστειλε σπίτια”.