Είναι μόνο 10 ετών ο Νικόλας Τσόρλαλης που συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα (16-20 Ιανουαρίου) στην 25η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής IRO στην Αθήνα, δοκιμάζοντας για ακόμη μία φορά τις δεξιότητές του και επιδεικνύοντας την δημιουργικότητά του, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο!

Ο Νικόλας που έλκει κατάγεται του από τη Νικήτη, -το χωριό των παππούδων του- από την ηλικία των 5 άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στον κόσμο της πληροφορικής και κατ’ επέκταση σε αυτόν της ρομποτικής. Το ερέθισμα, όπως αποκαλύπτει ο παππούς του, το είχε από τους ίδιους του τους γονείς, ειδικά από τον πατέρα του: «Και οι δύο γονείς του Νικόλα είναι εκπαιδευτικοί. Ο πατέρας του είναι καθηγητής πληροφορικής και όπως καταλαβαίνετε ο μικρός απέκτησε το ερέθισμα από πολύ νεαρή ηλικία, από τότε που οι γονείς του αντί για παιχνίδια του αγόραζαν μικρές κατασκευές για να τις φτιάχνει μόνος του!», λέει ο περήφανος παππούς του 10χρονου κ. Νίκος Παπαθανασίου.

Ο Νικόλας φέτος είναι στη Δ’ Δημοτικού και το πάθος του για την εκπαιδευτική ρομποτική μεγαλώνει κάθε φορά που δημιουργεί, συνεργάζεται και συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ! Ο ίδιος ζώντας τον χειμώνα στην πόλη των Σερρών, παρακολουθεί μαθήματα στο τμήμα ρομποτικής που διαθέτει το μοναδικό Αυτοκινητοδρόμιο που βρίσκεται στις Σέρρες. Εκεί τα παιδιά ασχολούνται με τη δημιουργία κατασκευών, τις νέες τεχνολογίες με μεγαλύτερη έμφαση στον προγραμματισμό.

Στην Ολυμπιάδα στην Αθήνα ο μικρός μαθητής της ρομποτικής συμμετείχε μαζί με την ομάδα του τμήματός του “Αθλητική Ρομποτική Πανσερραϊκού”, ζώντας μια μοναδική εμπειρία μαζί με τους συμμαθητές του και τους άλλους συμμετέχοντες.

Ο Νικόλας που είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση, παρά το νεαρό της ηλικίας του, προτρέπει τα νέα παιδιά, τους φίλους και τους συγχωριανούς του από τη Νικήτη να ασχοληθούν με την ρομποτική και να ανακαλύψουν τον μαγικό και μυστήριο κόσμο της λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Η ρομποτική είναι η επιστήμη του μέλλοντος, είναι η εξερεύνηση της τεχνολογίας και η δημιουργία του αύριο».

Ο Νικόλας Τσόρλαλης, ο οποίος έχει πάντα δίπλα του τους γονείς του, υποστηρικτές κι συνοδοιπόρους, είναι παράλληλα αθλητής ποδηλασίας και αγωνιστικής κολύμβησης -με συμμετοχή σε πανελλήνια πρωταθλήματα- πρόσκοπος, ενώ μαθαίνει και μουσική συμμετέχοντας σε διάφορες χορωδίες.