Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να φύγει για το Εθνικό Τυπογραφείο, η πολυαναμενόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τη Δημοτική Αστυνομία. Η προκήρυξη θα περιέχει 1.213 θέσεις, κατανεμημένες σε μεγάλους δήμους όλης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την εβδομάδα η προκήρυξη θα σταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να γίνουν οι τελικές διορθώσεις και να δοθεί το οριστικό «οκ» για την έκδοση της. Αν δεν υπάρξει καθυστέρηση από το υπουργείο, το ΑΣΕΠ θα αποστείλει την προκήρυξη στο Εθνικό Τυπογραφείο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Εφόσον η προκήρυξη σταλεί στο Τυπογραφείο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα λάβει ΦΕΚ προς το τέλος του μήνα και οι αιτήσεις θα τρέξουν τον Φεβρουάριο. Το χρονοδιάγραμμα αυτό θα ισχύσει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρξουν περεταίρω καθυστερήσεις από το υπουργείο ή και το ίδιο το ΑΣΕΠ το οποίο αυτή την περίοδο«δοκιμάζεται» από τον φόρτο αιτήσεων της 3ΓΒ/2023.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις – 11 στον δήμο Κασσάνδρας

Τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει, όπως είναι φυσικό, ο δήμος Αθηναίων με 181 θέσεις, από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας ΔΕ και από 14 θέσεις στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης κατανέμονται 80 θέσεις (40 ΔΕ, 20 ΠΕ, 20 ΤΕ), στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης 30 (18, ΔΕ, 6 ΠΕ, 6 ΤΕ), στον δήμο Θέρμης 20 (15 ΔΕ, 4 ΠΕ, 1 ΤΕ), στον δήμο Αχαρνών 16 (12 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ), στον δήμο Θερμαϊκού 15 (11 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ) και στον δήμο Χαλκιδέων 13 θέσεις (9 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ).

Επίσης από 12 θέσεις αναλογούν στους δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πύργου, 11 θέσεις στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Ελευσίνας, Κασσάνδρας και Κατερίνης και από 10 θέσεις στους δήμους Αγρινίου, Δράμας, Εορδαίας, Θήρας, Κομοτηνής, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ναυπακτίας, Νεάπολης – Συκεών, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ρεθύμνης και Φλώρινας. Στους υπόλοιπους 111 δήμους αναλογούν από μία έως εννέα θέσεις. Αντίστοιχα, οι 213 θέσεις κατανέμονται σε άλλους 34 δήμους, μεταξύ των οποίων οι Πειραιώς (77 θέσεις), Χανίων (32) και Καλαμαριάς (15).

πηγή prison.gr