Εκπρόσωποι από όλους τους νομούς όπου παράγεται η επιτραπέζια ελιά συμμετέχουν στη νέα Πανελλήνια Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών Επιτραπέζιας Ελιάς.

Στις Λιβανάτες Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση της Ένωσης και αποφασίστηκε η δημιουργία του πρώτου Δ.Σ. που θα την εκπροσωπήσει.

Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν τρεις συνεταιρισμοί από τον νομό Χαλκιδικής οι οποίοι θα συμμετέχουν στο νέο όργανο. Συμμετείχαν οι Α.Ε.Σ. Αγίου Μάμα Χαλκιδικής, Α.Σ. Biolivia Όλυνθος Χαλκιδικής και Α.Ε.Σ. Καλυβών Χαλκιδικής.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και τη συμμετοχή στο πανελλήνιο όργανο, έδωσε στα μέλη των συνεταιρισμών που συμμετέχουν, η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου. “Το έχει ανάγκη ο αγροτικός κόσμος.” ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω ανάρτησής της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ε.Α.Σ.Ο.ΕΠ.Ε:

Στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, την Κυριακή (20 Ιανουαρίου 2024), εκπρόσωποι από 15 Συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς συγκεντρώθηκαν και διεξήχθη η πρώτη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών Επιτραπέζιας Ελιάς (Π.Ε.Α.Σ.Ο.ΕΠ.Ε).

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κάτωθι:
1. Ο.Π. Αγίου Ανδρέα Καβάλας
2. Α.Ε.Σ. Αγίου Κωσταντίνου Φθιώτιδας
3. Α.Ε.Σ. Αγίου Μάμα Χαλκιδικής
4. Α.Σ. Αιτωλία Olives Σταμνά Αιτωλοκαρνανίας
5. Α.Σ. Αρχαία Ωλένεια Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας
6. Α.Ε.Σ. Αταλάντη Φθιώτιδας
7. Α.Σ. Biolivia Όλυνθος Χαλκιδικής
8. Α.Ε.Σ. Γερακίου Λακωνίας
9. Α.Σ. Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας
10. Α.Ε.Σ. Καλυβών Χαλκιδικής
11. Ο.Π. Κυνουρίας Αρκαδίας
12. Α.Ε.Σ. Λιβανατών Φθιώτιδας
13. Α.Ε.Σ. Ροβιών Ευβοίας
14. Α.Ε.Σ. Στυλίδας Φθιώτιδας
15. Α.Σ. Terra Oliva Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας

Αφού συζητήθηκαν αναλυτικά τα άρθρα του Καταστατικού και ακούστηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών μέσα από ένα δημιουργικό και συναινετικό κλίμα με θετική αύρα από όλους τους συμμετέχοντες, αποφασίστηκε η δημιουργία του πρώτου Δ.Σ. που θα εκπροσωπήσει τη νέα Ένωση, που απαρτίζεται από εκπροσώπους από όλους τους νομούς που παράγεται η επιτραπέζια ελιά.

Το 9μελές Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης η έδρα της Ένωσης να είναι οι Λιβανάτες Φθιώτιδας και τα γραφεία του Α.Ε.Σ. Λιβανατών.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Δημήτρης Ευαγγελινός, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ολύνθου (Biolivia), «η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αφορά όλες τις περιοχές που καλλιεργείται επιτραπέζια ελιά. Ξεκινάμε με αισιοδοξία και δύναμη, καλώντας όλους τους Συνεταιρισμούς και τις Ομάδες Παραγωγών Επιτραπέζιας Ελιάς να έρθουν κοντά μας. Είναι μια θετική εξέλιξη για την καλλιέργεια».