Τα τρακτέρ του ζεσταίνουν οι αγρότες στον Προμαχώνα, όπου θα πραγματοποιήσουν μπλόκα, ζητώντας τα χρήματα που δεν τους έχουν δοθεί, όπως καταγγέλλουν ακόμα από την πολιτεία. Μάλιστα, τη Δευτέρα αναμένεται οι κινητοποιήσεις να κορυφωθούν.

Ένας από τους αγρότες που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, ο κ. Στέργιος Λιτός μιλά στο Open και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος, αναφέροντας τα εξής: «Τα τρακτέρ είναι στις πλατείες των χωριών. Στις 11 θα οδηγηθούμε στο κτίριο της νομαρχίας των Σερρών και από κει στο τελωνείο του Προμαχώνα. Όχι για να κλείσουμε το τελωνείο αλλά για να αναδείξουμε τα προβλήματά μας».

«25.000 αγρότες έχουν μείνει απλήρωτοι, για πρώτη φορά στα χρονικά»

«Ζητάμε τα αυτονόητα. Πριν από τα Χριστούγεννα, υποτίθεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε την αποπληρωμή των αγροτών. 25 χιλιάδες αγρότες έχουν μείνει απλήρωτοι, για πρώτη φορά στα χρονικά. 400 εκατ. ευρώ λείπουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που θα έπρεπε να τα πάρουν οι παραγωγοί. Να μας πουν πού είναι τα χρήματα. Είναι θέμα κακοδιαχείρισης, όχι μείωσης των χρημάτων από την Ευρώπη».

«Τον υπουργό τον είδαμε την προηγούμενη Δευτέρα. Ζητήσαμε αγροτικό πετρέλαιο, να μας απαντήσουν ποιο είναι το δημοσιονομικό κόστος για να το πάρουμε, όπως παίρνουν οι συνάδελφοί μας σε άλλα αναπτυγμένα κράτη. Δεν θέλουμε επιδόματα, θέλουμε πραγματικές λύσεις».

«Ξέφραγο αμπέλι το τελωνείο»

Μάλιστα καταγγέλλει πως έμποροι κουβαλάνε στον Προμαχώνα αρνιά από το εξωτερικό για να τα ελληνοποιήσουν και να τα πουλήσουν το Πάσχα και δεν γίνεται κανένας έλεγχος στα φορτηγά αυτά. Σημειώνει μάλιστα, πως μπορεί τα κιβώτια να περιέχουν μέχρι και όπλα και καταγγέλλει πως στο τελωνείο δεν τα ελέγχει κανείς, κάνοντας λόγο για «ξέφραγκο αμπέλι».

ethnos.gr

εικόνα αρχείου