Η Φλόριντα αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση social media σε παιδιά και εφήβους της Πολιτείας, με αποτέλεσμα να αναμένεται να διαγραφούν οι λογαριασμοί χρηστών ηλικίας 16 ετών και κάτω.

«Αυτά τα χτυπήματα ντοπαμίνης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο εθιστικά, που μοιάζουν με ψηφιακή φαιντανύλη», δήλωσε η Fiona McFarland, μια Ρεπουμπλικανή πολιτειακή νομοθέτης που συνυπογράφει τη νομοθεσία, την Τετάρτη, σύμφωνα με το Politico. «Και ακόμη και ο πιο συνδεδεμένος γονέας ή ο πιο συντονισμένος έφηβος δυσκολεύεται να κλείσει την πόρτα απέναντι σε αυτά τα εθιστικά χαρακτηριστικά».

Έτσι, το νέο μέτρο απαγορεύει σε οποιονδήποτε κάτω των 16 ετών να δημιουργεί νέο λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απαιτεί από τις πλατφόρμες να διαγράφουν τους υπάρχοντες λογαριασμούς που κατέχουν ανήλικοι που είναι κάτω των 16 ετών.

Σημειώνεται, ότι η Φλόριντα είναι μία από τις πολλές Πολιτείες που έχουν λάβει πρόσφατα μέτρα για να περιορίσουν την έκθεση των εφήβων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πέρυσι, η Γιούτα έγινε η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που απαγόρευσε σε άτομα κάτω των 18 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συγκατάθεση ενός κηδεμόνα.

newsbeast.gr