Τα τρακτέρ μπήκαν στους δρόμους των Ν. Μουδανιών προκειμένου να φτάσουν οι αγρότες από το μπλόκο στο δημαρχείο και να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον δήμαρχο.

Με 7 τρακτέρ και 3 αγροτικά οχήματα, εκπρόσωποι των αγροτών από κάθε περιοχή της Χαλκιδικής έφτασαν στο δημαρχείο όπου έγιναν δεκτοί από τον δήμαρχο Ν. Προποντίδας Μανώλη Καρρά. Ο δήμαρχος φάνηκε να κατανοεί τα αιτήματα των αγροτών που τα συζήτησαν ένα προς ένα μαζί του.

«Είμαστε στο πλευρό των αγροτών γιατί εκτός από τον τουρισμό που έχουμε, είμαστε και αγροτική περιοχή. Εγώ θα επιδιώξω μια συνάντηση όλων των φορέων πολιτικών και όχι μόνο με τους αγρότες ώστε να γίνει συζήτηση των προβλημάτων τους», τόνισε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

Από την πλευρά των αγροτών, ο Χρήστος Τσεπέλης από την Ορμύλια τόνισε ότι στις 19.00 σήμερα, θα συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο των αγροτών για να αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων για τη ΔΕΘ και τις επόμενες μέρες.

Τα αιτήματα όπως αναφέρονται στο ψήφισμα, είναι συνοπτικά τα εξής:

Η ακαρπία της πράσινης ελιάς, το αγροτικό ρεύμα, το αγροτικό πετρέλαιο, η επιστροφή του συνόλου των επιδοτήσεων που κόπηκαν, μια δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, δασικοί χάρτες και επιστροφή της εξισωτικής αποζημίωσης στο νομό Χαλκιδικής.

Σήμερα το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο στον κόμβο Ν. Μουδανιών από τις 18.00 ως τις 21.00 τουλάχιστον ενώ η δύναμη των τρακτέρ έφτασε στα 200, όπως είπε ο κ Τσεπέλης.