Πάνω από 300 τρακτέρ αναμένεται αύριο το πρωί να εισχωρήσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να κατευθύνουν στη ΧΑΝΘ ενόψει των εγκαινίων της Agrotica.

Σε Δερβένι, Χαλκηδόνα, Μουδανιά, Κουφάλια και Επανομή αναμένεται να ανάψουν τις μηχανές στις 7:00 το πρωί και μετά τις 8:00 θα ξεκινήσουν από τα περισσότερα μπλόκα την μηχανοκίνητη πορεία.

Η είσοδος των τρακτέρ στην πόλη θα γίνει από τις τρεις πλευρές: το Δερβένι, την δυτική είσοδο και την ανατολική είσοδο. Συγκεκριμένα, από το μπλόκο του Μουδανιών οι αγορές αναμένεται να ξεκινήσουν στις 8:00 και στη συνέχεια θα ενσωματωθούν με τρακτέρ από την Επανομή για να φτάσουν όλοι μαζί, μέσω της ανατολικής εισόδου της πόλης, στην πλατεία ΧΑΝΘ. Στη συγκεκριμένη μηχανοκίνητη πορεία θα συμμετέχουν περίπου 50 τρακτέρ.

Την ίδια ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι αγρότες από το Δερβένι, όπου υπάρχουν σταθμευμένα 150 τρακτέρ. Μάλιστα, σε αυτά θα προστεθούν και 100 τρακτέρ από τις Σέρρες που θα κινηθούν μαζί τους στη Θεσσαλονίκη για την Agrotica.

Από το μπλόκο των Κουφαλίων θα ξεκινήσουν στις 8:00 για να συναντηθούν με τους αγρότες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας. Στο συγκεκριμένο μπλόκο αναμένεται να ενσωματωθούν αγρότες που θα ξεκινήσουν με τρακτέρ από τα Γιαννιτσά.

Σε κάθε περίπτωση, από όλα τα μπλόκα αναμένεται γύρω στις 10:30 να βρίσκονται όλοι στην πλατεία ΧΑΝΘ για να παραταχθούν μπροστά στη ΔΕΘ πάνω στο πλακόστρωτο, όπου θα παραμείνουν για τέσσερις μέρες, όσο η AGROTICA.

Το κέντρο της πόλης αύριο το πρωί θα είναι απροσπέλαστο και θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία μέχρι να ολοκληρωθούν οι μηχανοκίνητες πορείες των αγροτών.

πηγή makthes.gr