Αγρότες και μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής συμμετείχαν σε ευρεία συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Ν. Προποντίδας με πρωτοβουλία του δημάρχου Μανώλη Καρρά. Παρόντες ήτα εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων που κλήθηκαν για να ακούσουν σειρά ζητημάτων του αγροτικού κόσμου.

Χαρακτηριστικές ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, αλλά και των μελισσοκόμων που μίλησαν για τον κίνδυνο να αφανιστούν ολόκληροι κλάδοι και καλλιέργειες αν η κυβέρνηση δεν λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

«Η διεκδίκηση είναι μια συνεχής διαδικασία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γιώργος, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές είναι ένας ενδιάμεσος φορέας που μεταφέρει τα αιτήματα προς την Αθήνα.

«Σεβόμενοι την αγωνία των αγροτών της Χαλκιδικής, είμαστε μαζί τους και σε αυτή τη φάση των κινητοποιήσεων. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αποζημίωση για την ακαρπία της ελιάς, καθώς ήταν μια χρονιά καταστροφική», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζωγράφου και δήλωσε ότι υπάρχει ένα πακέτο προτάσεων για τα θέματα των αγροτών και ανάλογες παρεμβάσεις για μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους.

Δίκαια χαρακτήρισε τα αιτήματα των αγροτών ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, με πρωτοβουλία του οποίου φιλοξενήθηκε η συγκεκριμένη συνάντηση στο δημαρχείο. «Θα πρέπει να αγωνιστούμε για τα ιδιαίτερα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στη Χαλκιδική, και να τα θέσουμε στο ΥΠΑΑΤ», είπε ο ίδιος.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά ξεκαθάρισε ότι πρέπει οι αγρότες να κινηθούν ενωμένοι και προτάσσοντας τα τοπικά προβλήματα. «Ο αγρότης καλείται να πάει το ψωμί στην οικογένειά του κάτω από δύσκολες συνθήκες. Πρέπει ενωμένοι να προβάλλουμε τα αιτήματα της Χαλκιδικής», είπε.

Ο κ. Βασίλης Γιοβαννέκος από την πλευρά των μελισσοκόμων δήλωσε ότι ο κλάδος περιμένει πολλά περισσότερα στην πράξη, ενώ ο κ. Νεστορούδης, αγρότης από την Πορταριά τόνισε ότι οι παροχές του πρωθυπουργού δεν επαρκούν για τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου.