Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ εξωτερικού της Ισπανίας υποδέχθηκε τους συντελεστές της εκπομπής Madrileños por el Mundo (Μαδριλένοι σε όλο τον κόσμο) και με συμβουλευτικό ρόλο υποστήριξε την προβολή της Θεσσαλονίκης στην ισπανική τηλεόραση.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη ταξιδιωτική εκπομπή που μεταδίδεται στο δημόσιο κανάλι Telemadrid και προβάλει περιοχές σ’ όλο τον κόσμο, όπου ζουν Μαδριλένοι, μέσα από τη δική τους ματιά και τις προσωπικές τους εμπειρίες. Οι συνεντευξιαζόμενοι εξηγούν τους λόγους της μετακόμισής τους, παρουσιάζουν τις πόλεις όπου ζουν και μοιράζονται με το κοινό τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της καθημερινότητάς τους.

Στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης μαζί με τους Μαδριλένους κάτοικους Θεσσαλονίκης Sylvia, Alba, Maria και ο Giyemo ξενάγησαν την παρουσιάστρια της εκπομπής Beatriz Vigil σε σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, απόλαυσαν την Θεσσαλονικιώτικη διασκέδαση και γεύτηκαν αντιπροσωπευτικές γαστρονομικές προτάσεις της πόλης.

Η ομάδα των Ισπανών φιλοξενούμενων είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν στα κάστρα την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και να συζητήσουν την περαιτέρω προβολή του προορισμού στο Ισπανικό κοινό.

Πηγή: ΕΡΤ