Μηχανοκίνητη πορεία, με τελικό προορισμό το ΥΜΑΘ (Υπουργείο Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας – Θράκης), ξεκίνησαν σήμερα νωρίς το πρωί (05/02) οι αγρότες του νομού από τον κόμβο Μουδανιών, στο ύψος της εθνικής οδού Νέων Μουδανίων – Θεσσαλονίκης, όπου και είναι παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους.

Δυστυχώς όμως οι αγρότες, όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής Φιλοκλής Κοτζιάς στο XalkidikiPolitiki «δεν κατάφεραν να φτάσουν και να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, αφού η Αστυνομία με κλούβες των ΜΑΤ τους απαγόρευσαν το πέρασμα, κλείνοντας και τον παράδρομο».

Ο κ. Κοτζιάς που χαρακτήρισε την σημερινή πορεία “ειρηνική” τόνισε πως «από αύριο θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών  της Χαλκιδικής στον κόμβο των Μουδανιών», ενώ γνωστοποίησε ότι «επιτροπή αγροτών από τον νομό θα μεταβεί στην Λάρισα, όπου θα συνεδριάσει πανελλαδικά η επιτροπή των αγροτών για να αποφασίσουν όλοι μαζί πως θα κινηθούν στην συνέχεια».

Ο Ελπιδοφόρος Καραθανασόπουλος, αγρότης από τον Άγιο Μάμα δήλωσε στο XalkidikiPolitiki πως «σκοπός την να παραδώσουμε ειρηνικά το ψήφισμα στο υφυπουργό, χωρίς εντάσεις και εξαγρίωση. Δυστυχώς όμως δεν μας άφησαν και προχωρήσαμε στον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών».

Δείτε το βίντεο με την επιστροφή των αγροτών από την Θεσσαλονίκη: