Μετά τα επεισόδια του Σαββάτου στον Πειραιά μεταξύ ανήλικων και τη σύλληψη 4 εμπλεκομένων, η αστυνομία προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση.

Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν το Σάββατο το βράδυ στον Πειραιά από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ 4 ανήλικοι, ηλικίας 17χρονων, για επικίνδυνη σωματική βλάβηκατά συναυτουργία, αντίσταση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Επιπλέον, συνελήφθησαν και 4 γονείς των ανηλίκων για την παραμέληση της εποπτείας τους.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά οι 4 κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται, επιτέθηκαν με βρισιές και απειλές εναντίον συνομηλίκων τους επιδεικνύοντας μαχαίρια που κατείχαν, ενώ ένας εξ’ αυτών επιτέθηκε με χρήση σωματικής βίας.

«Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., όπου έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν τους ανωτέρω 4 εμπλεκομένους στο περιστατικό, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου. Σημειώνεται ότι ένας εκ των συλληφθέντων προέβαλε σθεναρή αντίσταση στη σύλληψη απωθώντας τους αστυνομικούς οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν».

Η ΕΛΑΣ τονίζει πως «από το σημείο της επίθεσης, περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν 2 μαχαίρια τύπου ματσέτα και πεταλούδα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Υπενθυμίζεται πως χθες μία ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκαν σε ανήλικους. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου όταν η ομάδα, ανάμεσά τους και ανήλικοι, επιτέθηκαν στους επίσης ανήλικους στον Πειραιά. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως οι δύο ομάδες λογομάχησαν και ένας από τους δράστες χτύπησε στο πρόσωπο έναν 17χρονο. Ένας άλλος, ο οποίος ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές, έβγαλε από τη ζώνη του ένα μεγάλο μαχαίρι τύπου ματσέτα και τους απείλησε.

πηγή lifo