Την μαθήτρια της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Πολυγύρου, Ηλέκτρα-Κωνσταντίνα Μεντίζη, συνεχάρη ολόθερμα ο Διευθυντής και τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων Καθηγητών του Γυμνασίου για τη σημαντική επιτυχία της στη Β΄φάση του πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας! 

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έδωσε την ευκαιρία στους επιτυχόντες μαθητές της Α΄ φάσης του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ» να διαγωνιστούν σε θέματα υψηλών απαιτήσεων και να διακριθούναποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο γνωστικής κατάρτισης, τις ιδιαίτερες κλίσεις και τις ικανότητές τους.

Η νέα διάκριση της μαθήτριας και η πρόκρισή της στη Γ΄ φάση του διαγωνισμού, την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, ατομικών δεξιοτήτων, επιμέλειας, συνεχούς άσκησης και ποιοτικής διδασκαλίας. Είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς προσωπικής διαδρομής, αλλά όχι μοναχικής. Σ’ αυτήν τη διαδρομή προς την επιτυχία, συνεχώς συμπαραστάτες οι γονείς με την αγάπη τους, την ενθάρρυνσή τους και την υποστήριξή τους. Δίπλα τουςαρωγός πάντα το σχολείο, που προετοιμάζει, ενισχύει και δίνει ώθηση σε αυτήν την προσπάθεια όλων των νέων ανθρώπων, συμβάλλοντας στην επιτυχία με τις γνώσεις, την πείρα και τη μεθοδικότητα των στελεχών του, αλλά και με την άρτια οργάνωση της διεξαγωγής των σχετικών διαγωνισμών ως εξεταστικό κέντρο.

«Ευχόμαστε στην Ηλέκτρα-Κωνσταντίνανα διαπρέψει και στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, με στόχο την επιλογή της στην ομάδα που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στη Βαλκανική και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα. Επιπλέον, να αποτελέσει το εφαλτήριο για περαιτέρω προσπάθειες, για νέες υψηλότερες στοχεύσεις, τόσο στα Μαθηματικά όσο και στα μετέπειτα χρόνια των σπουδών της», αναφέρει μεταξύ άλλων η συγχαρητήρια επιστολή του διευθυντή του σχολείου Σταμάτη Πασπαλά και του Συλλόγου Διδασκόντων Καθηγητών για την μαθήτρια Ηλέκτρα-Κωνσταντίνα Μεντίζη που διακρίθηκε στον διαγωνισμό.