Στο πλαίσιο των κυρώσεων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται και στη Ρωσία ο Ιβάν Σαββίδης και οι επιχειρήσεις του στην Ουκρανία βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών της χώρας αναζητώντας επειγόντως έσοδα για την κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με το kyivindependent.com, το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς, έκανε δεκτή την αξίωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του Κυριακής.

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία της Ιβάν Σαββίδη, περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μετοχών της PJSC Pentopak, η οποία είναι μία από τις ηγέτες στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της, Atlantis-Pak Ukraine.

Το TheOpinion επικοινώνησε με ανθρώπους του περιβάλλοντος του Ιβάν Σαββίδη οι οποίοι δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για κάτι που ενημερώθηκαν πριν από λίγο από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Συμπληρώνεται ότι ο ελληνοπόντιος επιχειρηματίας έχει δικαίωμα προσφυγής στην ουκρανική δικαιοσύνη.

πηγή theopinion