Τραγικός είναι ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, το πρωί της Δευτέρας, με τέσσερις ανθρώπους νεκρούς. Ένας 70χρονος απολυμένος από την εταιρεία μπήκε στο κτίριο οπλισμένος με καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί άλλους εργαζομένους.

“Ήρθα για να λύσουμε το πρόβλημά μας. Ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε”, φέρεται να είπε και άρχισε να πυροβολεί. Νεκροί από τα πυρά του βρέθηκαν τρεις εργαζόμενοι στην εταιρεία, ενώ ο ίδιος βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο.

Τέσσερις νεκροί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα μετά την ένοπλη επίθεση 70χρονου, μεταξύ αυτών και ο δράστης
Ειδικότερα, ο δράστης εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, επί των οδών Αρτεμισίου και Φλέμινγκ περίπου στις 10.20 από τον χώρο του πάρκινγκ, στη συνέχεια κινήθηκε στο ημιώροφο και στους ορόφους και άρχισε να πυροβολεί υπαλλήλους, με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, πρόκειται για συνταξιούχο, τον οποίο αποκαλούσαν “Άρη”. Μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς, όσοι εργαζόμενοι μπορούσαν, εγκατέλειψαν αμέσως από το κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος ήταν επιστάτης σε νησί του ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρείας στους Πεταλιούς Ευβοίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης άρχισε να πυροβολεί στο ισόγειο της εταιρείας, και εν συνεχεία ανέβηκε στους άλλους ορόφους. Είχε μαζί του μια κοντόκανη καραμπίνα και ένα περίστροφο.

Ο ένοπλος, ηλικίας 70 ετών, φέρεται να είναι απολυμένος πρώην εργαζόμενος της εταιρείας, αιγυπτιακής καταγωγής και εργαζόταν στην εταιρεία ως κλητήρας. Έπειτα από μεγάλης κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του δράστη, άντρες ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ βρήκαν τον δράστη νεκρό στο υπόγειο και δίπλα του την καραμπίνα. Στον ημιώροφο του κτιρίου βρέθηκαν νεκροί τρεις εργαζόμενοι.

Δύο γυναίκες όμηροι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο 70χρονος άνδρας μπήκε στην εταιρία την ώρα που όλοι ήταν στα γραφεία τους.

“Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον από εμάς, φώναζε στους υπαλλήλους να φύγουν και χτύπησε στοχευμένα τα αφεντικά, στον δεύτερο όροφο. Προφανώς ήθελε να τους εκδικηθεί”, περιέγραψε εργαζόμενη στην εταιρία.

Ο δράστης πυροβόλησε τους δύο επικεφαλής της εταιρείας και έναν υπάλληλο που πήγε να τον ηρεμήσει και να προσπαθήσει να του πάρει το όπλο.