Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη στράφηκε ο πρωθυπουργός για να δώσει απάντηση στη Χαλκιδική και στο αίτημα των αποζημιώσεων για την ακαρπίας της ελιάς.

Ωστόσο, για το φλέγον θέμα της Χαλκιδικής, που τέθηκε ως ερώτημα προς τον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ορμύλιας Χρήστο Τσιπέλη, ο ΥπΑΑΤ κ. Αυγενάκης παρέπεμψε με τη σειρά του στη συνάντηση των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας των 9 χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED-9), που θα συνεδριάσουν στις 26 Φεβρουαρίου. Εκεί θα συζητηθούν θέματα που άπτονται κοινής διαχείρισης όπως η ακαρπία, ο λαγοκέφαλος κ.α.

Οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα του νομού θα συζητήσουν τις εξελίξεις μεταξύ τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ή αν θα αποχωρήσουν δεχόμενοι τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.

«Δεν μας κάλυψαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Για το δικό μας θέμα της ακαρπίας πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις στα τέλη του μήνα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο από κοινοτικά κονδύλια υπάρχει περίπτωση να πάρουμε λεφτά», δήλωσε ο Χρήστος Τσιπέλης από την Ορμύλια μετά το πέρας της συνάντησης που είχε η 15μελης επιτροπή των αγροτών με τον Κ. Μητσοτάκη.