Από τη στιγμή που ο 76χρονος Αντέλ Αριστείδης Ελ Μπουράυ, ο οποίος ήταν επί 36 χρόνια ήταν άνθρωπος της οικογένειας Καρνέση, έστρεψε την κοντόκανη καραμπίνα πάνω του και έβαλε τέλος στη ζωή του, το βασικό κομμάτι της υπόθεσης με τους πυροβολισμούς στη Γλυφάδα, στη ναυτιλιακή εταιρεία European Product Carriers, έληξε. Οι αρχές όμως συνεχίζουν τις έρευνες καθώς ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της υπόθεσης παραμένει άλυτο.

Ποιο ήταν το κίνητρο που ώθησε τον «Άρη», όπως τον ήξεραν όλοι, να κατέβει ξανά στο υπόγειο του τετραώροφου κτηρίου, να ανοίξει το ασημί Nissan X-trail, να πάρει μια κοντόκαννη επαναληπτική καραμπίνα και ένα περίστροφο και να δολοφονήσει τη Μαρία Καρνέση, με την οποία γνωρίζονταν σχεδόν για τη μισή τους ζωή, τον Αντώνη Βλασσάκη, σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση τον οποίο επίσης ήξερε για πολλά χρόνια, αλλά και τον άτυχο αρχικαπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, ο οποίος σε μία ηρωική πράξη αυτοθυσίας προσπάθησε να αφοπλίσει τον μαινόμενο Ελληνοαιγύπτιο.

Ο Γιάννης Ηρειώτης, δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση μίλησε σήμερα το πρωί στo Mega και αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγες ώρες, σύμφωνα με την οποία απευθύνεται έκκληση να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση της τριπλής δολοφονίας με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση. «Διεδίδοντο φήμες οι οποίες ήσαν παντελώς ανυπόστατες, περί κάποιου σπιτιού που του έκαναν έξωση, περί απολύσεως και άλλα τέτοια τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, όπως διαπιστώσατε όλοι», δήλωσε.

Η γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας έσωσε τη Δέσποινα

Στο άκουσμα των πυροβολισμών ακολούθησε πανδαιμόνιο, οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν γνώριζαν τι συμβαίνει έτρεχαν να σωθούν. Μαζί τους έτρεξε και η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, Δέσποινα Καρνέση η οποία βρισκόταν εντός του τετραώροφου κτηρίου και την οποία και αναζητούσε ο «Άρης». Δύο γυναίκες κρύφτηκαν μέσα στις τουαλέτες, κλείδωσαν την πόρτα για να σωθούν. Άλλοι έτρεχαν στις σκάλες να βγουν έξω από το κτήριο.

Αναφερόμενος στη Δέσποινα Καρνέση, αδερφή της Μαρίας που έχασε τη ζωή της από τα πυρά του Αιγύπτιου, την οποία αναζητούσε ο άνθρωπος τον οποίο είχε βαφτίσει χριστιανό η γιαγιά Καρνέση με σαφή σκοπό να τη σκοτώσει κι εκείνη, ο δικηγόρος σημείωσε ότι και εκείνη ήταν στην εταιρεία εκείνο το πρωί «αλλά από ό,τι μου είπαν κάποιοι εκ των υπαλλήλων που μίλησα, γιατί όπως φαντάζεστε είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, δεν έχω μιλήσει με την ίδια, η πολύ γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας έσωσε τη ζωή της, διότι εντός δύο λεπτών κυριολεκτικώς από ό,τι μου είπαν πήγαν οι πρώτες μοτοσικλέτες της αστυνομίας και επελήφθησαν, γεγονός το οποίο προφανώς θορύβησε τον δράστη και τον εμπόδισε να συνεχίσει την εγκληματική του δραστηριότητα», σχολίασε ο δικηγόρος αναφερόμενος στην τάχιστη επέμβαση των 30 κομάντο από μία ομάδα της ΕΜΑΚ και δύο της ΟΠΚΕ που εστάλησαν στο σημείο.

«Με 500.000 ευρώ 75 ετών, τι να ανησυχήσει;»

Ο Αντέλ Αριστείδης Ελ Μπουράυ ήταν αποφασισμένος να πυροβολήσει λέει ο δικηγόρος, ο οποίος απορρίπτει το αίτιο της αγανάκτησης από την πλευρά του Ελληνοαιγύπτιου για τον οποίο λέει πως δεν είχε τίποτα να ανησυχεί: «Πήγε στοχευμένα, όπως λένε. Δεν δικαιολογεί κανένας λόγος αυτή του την ενέργεια, ούτε μπορούμε να συζητάμε για βρασμό ψυχικής ορμής. Ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα. Ήταν ένα άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 χρήματα σε καταθέσεις στην Ελλάδα, είχαν περάσει άλλα χρήματα από τους λογαριασμούς του», συνέχισε ο δικηγόρος και διερωτήθηκε: «Με 500.000 ευρώ 75 ετών, τι να ανησυχήσει;».

Αναφορικά με το σπίτι στο οποίο έμενε ο 76χρονος Αντέλ Αριστείδης Ελ Μπουράυ, που του είχε παραχωρηθεί από τη γιαγιά Καρνέση η οποία τον αγαπούσε σαν παιδί της, ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση είπε ότι «δεν ανήκε στις δύο αδερφές για να τίθεται θέμα εξώσεως», επισημαίνοντας ότι το σπίτι ανήκει στον Σπύρο Καρνέση. Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ηρειώτη ο Ελ Μπουράυ έμενε στο σπίτι στους Πεταλιούς, το οποίο επίσης ανήκει στον Σπύρο Καρνέση και στο σπίτι στη Γλυφάδα έμενε όταν ερχόταν στην Αθήνα.

Συνεχίζοντας ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση διερώτηθηκε αναφερόμενος σε όσα ακούγονται για τον δράστη «από τι αγανάκτησε; Ξέρουμε μέχρι σήμερα τι έχει γίνει». «Ήταν τρεις άνθρωποι γλυκύτατοι, ευπρεπέστατοι, δεν ύψωναν τον τόνο της φωνής τους, μιλούσαν πολιτισμένα και όποιες διαφορές τις έλυναν πολιτισμένα. Απόδειξη ότι η διαφορά με τον αδερφό οδηγήθηκε προς επίλυση στα δικαστήρια, κάναμε την αγωγή, δικάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, περιμένουμε την απόφαση», είπε ως προς την οικονομική διαμάχη που είχαν τα τρία αδέρφια μεταξύ τους.

Η οικονομική διαμάχη

Στα τέλη του 2022 ξέσπασε ένας σκληρός οικονομικός πόλεμος στην εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση. Η Μαρία και η Δέσποινα Καρνέση κατηγόρησαν τον αδελφό τους Σπύρο Καρνέση ότι πήρε 325 εκατ. δολάρια από τους κοινούς λογαριασμούς και τα μετέφερε σε αποκλειστικά δική του εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μετρητά που είχαν συγκεντρωθεί στο κοινό «καλάθι» των αδιανέμητων κερδών από τη δραστηριότητα στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Αναφερόμενος στο ότι ο 76χρονος Ελληνοαιγύπτιος, ο οποίος επί 36 χρόνια ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης της οικογένειας Καρνέση, πιθανώς να είχε επιλέξει να είναι με την πλευρά του Σπύρου Καρνέση, ο δικηγόρος είπε ότι ήταν δικαίωμά του να επιλέξει πλευρές. Επεσήμανε δε ότι η απόλυση του Ελ Μπουράυ είχε γίνει «τον Μάρτιο του 2023, 11 μήνες πριν».

Ήταν διαταραγμένος

«Για κάποιο λόγο υπήρχε μίσος του ανθρώπου αυτού προς αυτούς τους ανθρώπους. Το γιατί είχε το μίσος δεν το γνωρίζω. Το γεγονός ότι αυτοκτόνησε δείχνει ότι είναι μία διαταραγμένη προσωπικότητα. Μπορεί να αυτοκτόνησε επειδή κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο», είπε ο δικηγόρος ταυτίζοντας την άποψή του με τα όσα είπαν πηγές της ΕΛΑΣ, μιλώντας στη LiFO, οι οποίες εκτίμησαν ότι «προφανώς ήταν διαταραγμένος».

Πέραν αυτού, ο δικηγόρος υποστήριξε την πιθανότητα κάποιος να “φόρτιζε” τον Ελ Μπουράυ: «Μπορεί να συνέβαινε και κάτι τέτοιο, κανείς όμως δεν το ξέρει. Όταν επελήφθη η αστυνομία τότε κατάλαβε ότι το σχέδιο που έχει οργανώσει στο μυαλό του δεν μπορούσε να το υλοποιήσει, όπως το είχε στο αρρωστημένο του μυαλό, είδε ότι προφανώς δεν είχε ελπίδα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα», κατέληξε ο δικηγόρος.

πηγή lifo