Υπεγράφη σήμερα 16/02 από τη δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά η σύμβαση για το έργο «Μονάδες Επεξεργασίας Νερού Υδρευτικών Συστημάτων Σταυρονικήτα και Πευκοχωρίου», ποσού 6.959.952,90€ (χωρίς ΦΠΑ), ένα έργο που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” Άξονα Προτεραιότητας  «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων.

«Μία μονάδα θα εγκατασταθεί στο Πευκοχώρι και μία στην περιοχή του Σταυρονικήτα για αφαλάτωση και απομαγγανίωση», λέει η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά καθαρίζοντας ότι το έργο αφορά γεωτρήσεις: «θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε υφαλμύρωση για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις γεωτρήσεις».

«Τόσο στο Πευκοχώρι όσο και στο Σταυρονικήτα θα έχουμε γύρω στα 2.000 κυβικά νερού που θα διατίθενται στους δημότες, καλύπτοντας έτσι  15.000 με 20.000 κατοίκους», τονίζει η δήμαρχος κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό έργο σε δυο περιοχές που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζαν ιδιαίτερο πρόβλημα με το νερό.

Σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου η κα. Χαλκιά απαντά: «Ως χρόνος παράδοσης ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2024, όμως θα προσπαθήσουμε μαζί με τον ανάδοχο του έργου -ειδικά για το Πευκοχώρι που είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού- να προλάβουμε να παραδώσουμε το έργο για την σεζόν που έρχεται».

«Το νερό θα είναι πόσιμο. Γι’αυτό άλλωστε μιλάμε για ύδρευση και όχι για άρδευση. Είναι ένα έργο πνοής, απαραίτητο για την περιοχή, για τον δήμο Κασσάνδρας που κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από πλήθος τουριστών. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να εξασφαλίσουμε ποσότητα και ποιότητα για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκεπτών μας, ώστε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη και βιώσιμο προορισμό. Με το έργο αυτό κάνουμε ένα σοβαρό βήμα στην επίλυση των προβλημάτων λειψυδρίας και έτσι θα συνεχίσουμε!», καταλήγει η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά.