Ο λόγος για την Πηνελόπη Πιτσούλη! Την ταλαντούχα ηθοποιό, την οποία έχουμε απολαύσει τόσο στο θέατρο και στον κινηματογράφο, όσο και σε τηλεοπτικές σειρές

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής στις 3 Οκτωβρίου 1947. Γονείς της ήταν ο Κυριάκος και η Αγγελική που είχαν εκτός από την Πηνελόπη ακόμη τρεις κόρες. Ο πατέρας της ήταν δημόσιος υπάλληλος, ασχολούνταν όμως και με το θέατρο. Μεγάλο του μεράκι ήταν να φτιάχνει παραστάσεις.

Μάλιστα όπως είχε δηλώσει σε κάποια παλαιότερη της συνέντευξη η κα. Πιτσούλη, ο πατέρας της απ όταν ήταν μικρή την παρότρυνε να γίνει ηθοποιός. Η ίδια θυμάται ακόμη χαρακτηριστικά εκείνη τη φράση που είχε πει ο πατέρας της στην μητέρα της: «Αγγελικούλα, ήρθε αυτή που θα κάνω θεατρίνα! Δόξα το Θεό, το’ξερα!». Έτσι ακόμη και σήμερα η γνωστή ηθοποιός  θεωρεί πως πήρε τη χάρη του πατέρα της, αφού από μικρή ηλικία κατάφερε να της “μεταδώσει” το μικρόβιο του ηθοποιού.

Ήταν 18 χρόνων η Πηνελόπη Πιτσούλη όταν ανακοίνωσε με ενθουσιασμό στους γονείς της ότι επιθυμία της ήταν να σπουδάσει σε μια δραματική σχολή. Η δήλωση αυτή όμως βρήκε αρνητική τη μητέρα της, η οποία σχεδόν με το έτσι θέλω της επέβαλε να περάσει πρώτα στο Πανεπιστήμιο.

Τα φοιτητικά λοιπόν χρόνια βρίσκουν την Πηνελόπη ως σπουδάστρια στη Φιλοσοφική Σχολή, όμως η ίδια αφού ξαναέδωσε πανελλήνιες πέρασε στο τμήμα Νηπιαγωγών της πόλης των Ιωαννίνων. Τελικά στην ηλικία των 19 ετών, αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και έτσι ξεκίνησε τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα από όπου αποφοίτησε κάποια χρόνια μετά.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Κάποιες από τις πολύ δημοφιλείς συμμετοχές της στην τηλεόραση ήταν στις σειρές Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, Πολυθρόνα για τρεις, Επτά Θανάσιμες Πεθερές και Με τα παντελόνια κάτω. Στον κινηματογράφο οι ερμηνείες της που ξεχωρίζουν ήταν στις ταινίες Safe Sex και Αυστηρώς κατάλληλο.

Εκτός από την επιτυχία στην επαγγελματική της ζωή, η Πηνελοπη Πιτσούλη είναι πολύ πετυχημένη και ευτυχισμένη και στα προσωπικά της. Είναι παντρεμένη με τον συγγραφέα και σεναριογράφο Γιώργο Χασάπογλου με τον οποίο απέκτησαν έναν γιο, τον Άγγελο και μία κόρη.

Σήμερα η ταλαντούχα ηθοποιός από τη Χαλκιδική είναι 77 χρόνων και είναι μία ευτυχισμένη γιαγιά με 5 εγγόνια που τα υπεραγαπά και την υπεραγαπάνε!