Σε θέση μάχης βρίσκονται οι αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας την Πέμπτη.

Οι αγρότες από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών, όπως ανακοίνωσαν με ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούν σε μαζική συμμετοχή και θα κατέβουν στην Αθήνα με λεωφορείο. Μάλιστα, στην ανάρτηση τους αναφέρουν πως οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να συνεισφέρουν οικονομικά για την μετακίνηση τους με το λεωφορείο καθώς οι διοργανωτές έχουν αναλάβει εξολοκλήρου τα έξοδα.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τα τρακτέρ στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους αγρότες να μεταβούν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία και ΙΧ.

Οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα, διοργανώνουν πολύμορφες κινητοποιήσεις, με νέα συλλαλητήρια, την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν υπάρχει χώρος για νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών.

Οι αγρότες τονίζουν πως ζητούν πραγματικά μέτρα και όχι «ψίχουλα» και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, στέλνοντας μήνυμα στο Μαξίμου ότι όσα τους έταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρκούν.