Η ανακοίνωση του δημάρχου Σιθωνίας Ιωάννη Μαλλίνη, ύστερα από την επίσκεψή του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πολύ καλό μου φίλο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου επισκέφτηκα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Σιθωνίας» έως το καλοκαίρι του 2024 , ύψους 330.000€ .

Έπειτα τον ενημέρωσα ότι

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σιθωνίας ολοκλήρωσε πρόσφατα Μελέτη για την

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ».

Ειδικότερα, στη Μελέτη συμπεριλαμβάνονται

παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ασφάλειας των μαθητών κατά την προσέλευση και πρόσβαση στα σχολικά κτίρια, ήτοι δημιουργία σύγχρονων διαβάσεων πεζών με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων πριν και μετά από αυτές,

τοποθέτηση ανακλαστικών οδοστρώματος, εγκατάσταση προειδοποιητικών πινακίδων περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων, τοποθέτηση οριζόντιας και κατοκόρυφης σήμανσης, τοποθέτηση μεταλλικών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στις εισόδους των σχολικών κτιρίων, αναζητώντας πλέον τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση της πρότασης!

«Ο Δήμος Σιθωνιας είναι έτοιμος να ακολουθήσει το παράδειγμα των Τρικάλων και να διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα στις «έξυπνες πόλεις» της Ελλάδας και της Ευρώπης»

«Θέλουμε έναν Δήμο σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο που να μπορεί να επιλύει και να ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα των πολιτών. Είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε στην ψηφιακή εποχή και αυτός είναι ακόμη ένας στόχος μας.

Είναι βέβαιο πως ο κ. Παπαστεργίου θα σταθεί δίπλα μας και θα μας δώσει τις κατευθύνσεις που πρέπει ώστε ο Δήμος Σιθωνίας να περάσει στη νέα, ψηφιακή εποχή και να εξελιχθεί σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας στα επόμενα χρόνια».