Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Παρασκευή 16/2 παρουσία του Υπουργού κου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού κου Ταχιάου,του Γενικού Διευθυντή κου Κοτσώνη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας της εργολαβίας του έργου «Κατασκευή Φράγματος και Ταμιευτήρα, αγωγού μεταφοράς νερού από τον ταμιευτήρα σε υφιστάμενη δεξαμενή και αρδευτικού δικτύου στη θέση «ΠΛΑΤΑΝΙΑ» της Δ.Κ Ν.Τρίγλιας Νομού Χαλκιδικής» κου Βαφειάδη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής σύμβασης του προαναφερόμενου έργου προϋπολογισμού ύψους 6.390.000,00 €.
“Συγχαρητήρια στον Δήμο Προποντίδας για την εξαιρετική δουλειά που έκανε ολοκληρώνοντας μια προσπάθεια ετών, έχοντας ως στόχο τα επόμενα χρόνια την άρδευση 2.500 στρεμμάτων αγροτικής γής που θα βελτιώσει την ζωή χιλιάδων αγροτών της περιοχής”. αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γιώργος που εκφράζει ένα  ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Υπουργό, τον Υφυπουργό, τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Υ.ΛΙ.Κ.Υ και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και όποιον συνέβαλε στην ολοκλήρωση του πολύ σημαντικού αυτού έργου.
Να τονιστεί πως την ίδια μέρα και στο περιθώριο της εκδήλωσης υπογραφής της σύμβασης, έλαβε χώρα μια εξίσου σημαντική συζήτηση με τον Υφυπουργό κο Ταχιάο και τον Γ.Δ κο Κοτσώνη, για την προώθηση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου του Φράγματος του Χαβρία που πρέπει να γίνουν, ώστε το μεγάλο έργο να μπει σε τροχιά επαναδημοπράτησης.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής κ. Γιώργος ” Με επιμονή και μεθοδικότητα τα πάντα μπορούμε να καταφέρουμε! Τέλος θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την Χαλκιδική ο κος Υφυπουργός να λάβει υπόψη την πρότασή μας για αξιοποίηση της συνδετήριας οδού Ν Απολλωνίας-Μαραθούσας που θα αποτελέσει εναλλακτική οδική έξοδο των επισκεπτών των Ανατολικών χωρών προς Χαλκιδική, δίνοντας μια τεράστια ανάσα στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης που τόσο πιέζεται από την αυξημένη κίνηση λόγω flyover“.