Πρόκειται για το μοναδικό νησί της Κεντρικής Μακεδονίας και για έναν τουριστικό πόλο έλξης ο οποίος προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Οι προετοιμασίες στο νησί της Αμμουλιανής για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 είναι πυρετώδεις τόσο από παράγοντες του τουρισμού αλλά και από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όλοι έχουν λάβει θέση μάχης για να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες ακόμη και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη.
50% πληρότητα για τις ημέρες του Πάσχα – το 90% αγγίζουν αυτή τη στιγμή οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι
Η σεζόν θα ξεκινήσει φέτος, όπως και κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα και θα τελειώσει αρχές Οκτώβρη. Σύμφωνα με τα στοιχεία των προκρατήσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής, κ. Νικήτας Μαρτυγάκης μιλώντας στο xalkidiki politiki επισήμανε ότι “Για τις ημέρες του Πάσχα πολλά καταλύματα καταγράφουν πληρότητες που αγγίζουν το 100%. Οι προκρατήσεις που έχουν γίνει για το φετινό καλοκαίρι, από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, έχουν ήδη φθάσει στο 90%.” 
Τα στοιχεία αυτά προμηνύουν μία πολύ καλή τουριστική σεζόν σύμφωνα με τον κ.Μαρτυγάκη, ο οποίος ανέφερε ότι θα δυσκολευτεί κανείς φέτος να βρει κατάλυμα στην Αμμουλιανή. 
 
 
“Θα πρέπει να δούνε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του νησιού και να ενισχυθούν οι υποδομές”
Σε σχέση με το επίπεδο των υποδομών στο νησί ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου τόνισε ότι “Το νησί συνεχώς εξελίσσεται, παροχές και υπηρεσίες αναβαθμίζονται και κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να γίνει συνολικά και σε επίπεδο υποδομών. Ο δήμος αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να μας βοηθήσουν. Να δούνε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που έχει η περιοχή ώστε να ενισχύσουμε τις υποδομές, το δίκτυο του νερού, το οδικό δίκτυο, το λιμάνι.”
Το μοντέλο ανάπτυξης και οι luxury κατασκευές – Ενδιαφέρον από Ισραήλ και Αμερική 
Το μοντέλο ανάπτυξης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο νησί είναι το κομμάτι των luxury κατασκευών όπως αναφέρει ο κ.Μαρτυγάκης. “Κατασκευάζονται luxury βίλες και καταλύματα με σκοπό την πώληση και την ενοικίαση. Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν 4 μονάδες αυτού του είδους στην Αμμουλιανή και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κατασκευαστούν άλλες τέσσερις. Υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από τους ντόπιους όσο και από το Ισραήλ, την Βουλγαρία αλλά και την Αμερική. Αγοράζουν οικόπεδα για να φτιάξουν βίλες και συγκροτήματα κατοικιών.
DCIM100MEDIADJI_0114.JPG
Σχεδιασμός και δράσεις προβολής του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής
 
Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος της Αμμουλιανής συνεχίζει να αναπτύσσει με σταθερά βήματα το τουριστικό πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί για την προώθηση του νησιού. Αναφερόμενος στις ενέργειες που έχουνε γίνει ο κ.Μαρτυγάκης είπε “Συνεχίζουμε από πέρυσι την τουριστική προβολή στην αγορά της Ολλανδίας και έχουμε κερδίσει έδαφος. Υπάρχει μία ραγδαία ανάπτυξη ως προς το κομμάτι της προβολής στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Ρουμανίας όπου υπογράψαμε ένα σύμφωνο συνεργασίας με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας. Καταγράφεται μεγάλη αύξηση ως προς τον αριθμό των επισκεπτών από τα Βαλκάνια, μέσω του οδικού τουρισμού. Μία ακόμη αγορά που επιλέγει την Αμμουλιανή και έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τους επισκέπτες της, είναι αυτή της Ιταλίας.”
Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, υπολογίζεται ότι η Αμμουλιανή προσελκύει περισσότερους από 10.000 επισκέπτες. Το νησί διαθέτει 125 περίπου επιχειρήσεις οι οποίες στην πλειοψηφία τους δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.