Είναι νεοσύστατος, αριθμεί ήδη 75 μέλη και φέρει το όνομα “Ισβόρου Δρώμενα”! Ο λόγος για τον σύλλογο που ιδρύθηκε πριν από ένα μήνα περίπου στην Στρατονίκη του δήμου Αριστοτέλη, με σκοπό την ανάδειξη του χωριού την αναβίωση των εθίμων και την τήρηση των  παραδόσεων που κινδυνεύουν να χαθούν, καθώς βέβαια και την προαγωγή ουσιαστικού και χρήσιμου έργου στον τόπο και στον συνάνθρωπο.

Η ονομασία του συλλόγου “Ισβόρου Δρώμενα” οφείλεται σε παλαιότερη ονομασία του χωριού, το οποίο ονομαζόταν Ίσβορος: «Θέλαμε εξαρχής να δώσουμε ένα αντιπροσωπευτικό όνομα στο σύλλογό μας, ένα όνομα το οποίο θα παραπέμπει στο χωριό μας, τη Στρατονίκη και θα έχει άμεση σχέση με αυτό. Οπότε σκεφτήκαμε να δώσουμε στο σύλλογο το όνομα “Ίσβορος” που ήταν το πραγματικό παλιό όνομα του χωριού μας έως το 1926!», αναφέρει χαρακτηριστικά στο XalkidikiPolitiki η ταμίας του Συλλόγου “Ισβόρου Δρώμενα”, Βασιλική Τσέλιου.

Η κα. Τσέλιου εξηγεί πως «ο σύλλογος Ισβόρου Δρώμενα δεν πρέπει να συγχέεται σε καμία περίπτωση με τους άλλους συλλόγους, καθώς έχει το δικό του σκοπό και χαρακτήρα».

Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για έναν σύλλογο που ιδρύθηκε αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο αφανισμού των παραδόσεων του τόπου, έχοντας βέβαια ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του κοινωνικού έργου: «Έχοντας ανεπτυγμένη την αίσθηση της θρησκευτικής μας ταυτότητας,  επιδιώκουμε από εδώ και στο εξής, κάθε χρόνο να γιορτάζουμε και να τιμάμε πέρα από τον πολιούχο μας και τους Αγίους των εκκλησιών μας, οργανώνοντας μικρές και μεγάλες γιορτές, τιμώντας έτσι την μνήμη τους. Επίσης ως ευσυνείδητοι πολίτες, θέλουμε να συμβάλουμε με διάφορους τρόπους στην “στήριξη” της τοπικής κοινότητάς μας, μέσα από διάφορες δράσεις όπως για παράδειγμα αυτή του εθελοντικού καθαρισμού μίας η περισσότερων περιοχών. Για εμάς επίσης, είναι ιδιαίτερης σημασίας η βοήθεια και η προσφορά σε ανθρώπους ευάλωτους, ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους, ιδρύματα κ.α., δίνοντας τους με όποιο τρόπο μπορούμε ένα χέρι βοήθειας», δηλώνει η κα. Τσέλιου, η οποία γνωστοποιεί μερικές από τις προγραμματισμένες δράσεις-εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα:

• Άγιος Νικόλαος του Βουνού στις 19 Μαΐου (εκδήλωση)

• Εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Κλήδονα (εκδήλωση Ιουνίου)

• Μοίρασμα του Μάρτη (μαρτάκια για το χέρι) σε ΚΔΑΠ με παιδιά με ειδικές ανάγκες

• Καθαρισμός συγκεκριμένων περιοχών από σκουπίδια (εθελοντισμός)

«Η ίδρυση του συλλόγου ήταν μία ιδέα που έγινε πράξη! Ένας σύλλογος που αγκαλιάστηκε τόσο από γυναίκες, όσο και από άνδρες που όλοι μαζί στοχεύουμε στο καλύτερο για τον τόπο μας, τη Στρατονίκη. Σε αυτό το ταξίδι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, χρειαζόμαστε και άλλα άτομα-μέλη να πλαισιώσουν τον σύλλογο μας και να δημιουργήσουμε μία ομάδα δυνατή!», καταλήγει η κα. Τσέλιου απευθύνοντας κάλεσμα και σε άλλους συμπολίτες της να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα προσπάθεια και να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν τον σύλλογο, που στοχεύει στο καλύτερο για το μέλλον του τόπου!