«Είναι πραγματικά μια μεγάλη διοργάνωση το καρναβάλι των Σημάντρων, από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στη Χαλκιδική που έπειτα από 50 χρόνια έγινε θεσμός! Μία εκδήλωση που αγαπά και στηρίζει όλο το χωριό με πολύ κόπο, εθελοντισμό και μεράκι. Άρα λοιπόν όταν υπάρχει μια τέτοια διάθεση, μία τέτοια βούληση από την τοπική κοινωνία δεν θα μπορούσε να μην είναι αρωγός ο δήμος Νέας Προποντίδας, ο οποίος στηρίζει με οποίο τρόπο μπορεί την εθελοντική δουλειά», δήλωσε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, ο οποίος ευχήθηκε με το καλό να ορίσουν οι επισκέπτες και να απολαύσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στα Σήμαντρα.

Για το έθιμο της καμήλας που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο καρναβάλι των Σημάντρων μίλησε ο πρόεδρος του χωριού Σωτήρης Μιστιλίδης λέγοντας πως «κρατεί από πολύ παλιά, είναι ένα άρμα με καμήλα που τα παλαιότερα χρόνια λάμβανε χώρα εδώ στα Σήμαντρα και φέτος αποφασίσαμε στα 50 χρόνια του καρναβαλιού να αναβιώσουμε ξανά αυτό το έθιμο!» και κατέληξε: «το φετινό καρναβάλι αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερο από το περσινό, γι’αυτό σας περιμένουμε όλους!».

Παρακολουθήστε αναλυτικά στο βίντεο το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού Σημάντρων που θα λάβει χώρα την 7η Μαρτίου και από 15 έως 17 Μαρτίου: 

 Χορηγός Επικοινωνίας XalkidikiPolitiki