Το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής δέχτηκε στο δημαρχείο η διοίκηση του δήμου Κασσάνδρας, κατά το πρώτο κάλεσμα που απηύθυνε ο δήμος στους κοινωνικούς εταίρους του τουριστικού κλάδου. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση αφορούν τις υποχρεώσεις αλλά και τις αξιώσεις των δύο πλευρών, με σκοπό να εδραιωθεί μια μόνιμη συνεργασία επ’ ωφελεία του τόπου και του τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική αρχή Κασσάνδρας δημιούργησε την αντιδημαρχία Τουρισμού με αρμόδιο αντιδήμαρχο έναν άνθρωπο που προέρχεται από τον τουριστικό κλάδο και γνωρίζει τα επιμέρους προβλήματα.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε ότι θα ενταθούν οι δράσεις τουριστικής προβολής του δήμου και θα γίνει προσπάθεια ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Επίσης, θα υλοποιηθούν τρέχοντα έργα και θα διεκδικηθούν νέα προγράμματα για υποδομές, στο νερό και στην αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών.

«Ασφαλίσαμε τον πρώτο κρίκο μιας δυνατής και αλληλένδετης σχέσης που θα φέρει την Κασσάνδρα μπροστά σε τουριστικό επίπεδο, φέτος και για τα επόμενα χρόνια. Οι ξενοδόχοι με τη σειρά τους, μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων και κεφαλαίων, μεγαλουργούν στον δήμο μας καθιστώντας τον πρώτο στην προτίμηση των τουριστών. Οφείλουμε να συνεργαζόμαστε, να βοηθάμε εκεί που μπορούμε, να είμαστε εταίροι άξιοι των προσδοκιών του τουριστικού γίγνεσθαι», τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά. Σύμφωνα με την ίδια, στη συνάντηση μπήκαν οι βάσεις ώστε η τουριστική σεζόν να βρει έτοιμους τους φορείς και τον δήμο, από κάθε άποψη.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Λάζαρος Γατσιός, χαρακτήρισε εξαιρετικό το κλίμα της συνάντησης κάι έκανε λόγο για μια συνολική προσπάθεια θεσμών και φορέων που επιτυγχάνεται μέσα από την ανοιχτή διαβούλευση για τον τουρισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος τονίζοντας πως πλέον άνοιξε ο διάλογος για ένα ολιστικό σχέδιο προβολής του δήμου και διεκδίκησης κάλυψης των υποδομών. «Υπάρχουν πολλές προκλήσεις τόσο για εμάς όσο και για τον δήμο, από την αποκομιδή του οργανικού φορτίου στα απορρίμματα μέχρι τη διαχείριση της παραλίας που πέρασε στην αρμοδιότητα της Κτηματικής, αλλά βαραίνει τους δήμους ως προς την καθαριότητα», τόνισε ο κ. Τάσιος που όπως είπε διαπιστώνει με ικανοποίηση τη βούληση του δήμου να βγει μπροστά και στα θέματα τουριστικής προβολής.

Από τη δήμαρχο Αναστασία Χαλκιά τονίστηκε ότι ο δήμος είναι ανοιχτός σε 24ωρη βάση για διαρκή επαφή με τους ξενοδόχους, ενώ επισημάνθηκε ότι ανάλογες επαφές θα γίνουν με όλους τους τουριστικούς εταίρους από τα καταλύματα και την εστίαση