ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2023 (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αύριο, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο, θα κάνει την πρεμιέρα της στη σεζόν στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η 21χρονη ρίπτρια η οποία μεγάλωσε στη Χαλκιδική, θα συμμετάσχει στο Χειμερινό κύπελλο ρίψεων, όπου θα κάνει το πρώτο δυνατό τεστ της εν όψει μίας γεμάτης σεζόν ενώ έπειτα θα αγωνιστεί και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων (9-10/3). Η Τζένγκο βρίσεκται ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας και ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι ένα καλό τεστ για την ίδια, η οποία μάλιστα ταλαπωρήθηκε από ίωση που την άφησε για λίγο εκτός προπονήσεων.

Η περσινή σεζόν για την Τζένγκο έκλεισε με επίδοση στα 63.65μ και ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, που συμπλήρωσε τη συλλογή της από τα ηλικιακά πρωταθλήματα ενώ συμμετείχε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Φετινός στόχος της νεαρής ακοντίστριας είναι να πιάσει το όριο των Ολυμπιακών Αγώνων (64μ) και να βρεθεί ξανά στο βάθρο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού, που είναι προγραμματισμένο για τις 7-12 Ιουνίου στη Ρώμη.

Η Τζένγκο μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ και είπε: «Η προπόνηση μου χαλάρωσε λίγο τώρα που αρρώστησα. Οι αγώνες είναι νωρίς φέτος και δεν υπάρχει περιθώριο να κόψουμε από τώρα προπόνηση. Στο χειμερινό κύπελλο στο Ηράκλειο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε που βρισκόμαστε και να βελτιώσουμε κομμάτια της τεχνικής. Δεν έχουμε προετοιμαστεί για τη διοργάνωση της Κρήτης, αφού ο πρώτος μας δυνατός αγώνας για φέτος είναι το Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων στη Λεϊρία.

Ο βασικός προγραμματισμός έχει γίνει, δεν έχουμε κλείσει ακόμη τα μίτινγκ που θα συμμετάσχω, ωστόσο επειδή θα έχει πολλές διοργανώσεις σε μικρό χρονικό διάστημα θα στοχεύσουμε επιλεκτικά τους αγώνες. Θεωρώ πως θα είμαι μέσα και στα Diamond League. Το διάστημα μέχρι τη Ρώμη είναι μικρό, και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Είναι πολλοί οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα αφήσουν το Ευρωπαϊκό για να πάνε απευθείας στους Ολυμπιακούς. Εγώ θέλω να είμαι στη Ρώμη και να διεκδικήσω ένα μετάλλιο και στη συνέχεια φυσικά να διεκδικήσω μια καλή παρουσία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η χρονιά είναι δύσκολη, ωστόσο θεωρώ πως με καλό προγραμματισμό και δίχως απρόοπτα όλα εξελιχθούν όπως τα έχουμε προγραμματίσει».

πηγή gazzetta.gr