Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση του εμβρύου, που εντοπίστηκε νεκρό σε αποχέτευση στη Σόλωνος, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν και τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα αναμένεται η νεκροψία – νεκροτομή στο έμβρυο, ενώ οι Αρχές αναζητούν τη μητέρα του.

Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από με τον κοινωνικό λειτουργό της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» τον υπεύθυνο των γραφείων τους αλλά και γυναικολόγο, ο οποίος εξετάζει εθελοντικά γυναίκες στη δομή.

Σε «ψυγείο» το έμβρυο
Υπενθυμίζεται πως το βρέφος εντόπισε σε αποχέτευση, δίπλα στα γραφεία της ΜΚΟ και ο υπάλληλος αποφράξεων που το βρήκε το παρέδωσε στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα». Πάντως, σημειώνεται πως κοντά στο σημείο που βρέθηκε το νεκρό έμβρυο βρίσκεται και γυναικολογική κλινική με τις Αρχές να εξετάζουν αν συνδέεται το γεγονός αυτό με την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο υπάλληλος αποφράξεων, ενημέρωσε τους υπεύθυνους της ΜΚΟ για το μακάβριο εύρημα και εκείνοι του απάντησαν ότι θα κάνουν άμεσα όσα απαιτούσε η περίσταση.

Καθυστέρησε η ΜΚΟ να ενημερώσει;
Το νεκρό βρέφος τοποθετήθηκε σε ένα «ψυγείο» στα γραφεία της ΜΚΟ, αλλά φαίνεται που οι Αρχές δεν ειδοποιήθηκαν άμεσα. Οι υπεύθυνοι της δομής έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για την καθυστέρηση αυτή, η οποία εγείρει σημαντικά ερωτήματα.

Στις 18:30 ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων μετέβη στο ΑΤ των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα του τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε μαζί του και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr από τους αρμόδιους ερευνάται το ενδεχόμενο κάποια εγκυμονούσα να απέβαλλε το έμβρυο και στη συνέχεια να το πέταξε στο σύστημα αποχέτευσης.

ethnos.gr