Ο τεχνικός της εταιρείας που εντόπισε το νεκρό έμβρυο στα γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επί της οδού Σόλωνος παραμένει σοκαρισμένος λίγα 24ωρα μετά το συμβάν, όσο αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες από την προγραμματισμένη νεκροψία.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και δεν ξέρουμε πότε έγινε το συμβάν. Δεν είχαμε κανένα επείγον στην κλινική τη Δευτέρα. Κανείς μας δεν ξέρει τί έγινε και πότε», αναφέρει υπάλληλος της οργάνωσης για το νεκρό έμβρυο στα Εξάρχεια, ενώ τα στοιχεία της γυναίκας που ενδεχομένως να απέβαλε παραμένουν άγνωστα. Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από την υπεύθυνη της εταιρείας αποφράξεων και στη συνέχεια ο τεχνικός της εταιρείας έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία.

Η προανακριτική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, ενώ η νεκροψία-νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών. Από τις διαστάσεις του νεκρού εμβρύου θα μπορέσει να υπολογιστεί η ηλικία, σύμφωνα με δήλωση ιατροδικαστή.

Στη συνέχεια θα ληφθεί δείγμα DNA, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, μέσω του οποίου θα μπορέσει να γίνει αναγνώριση της εγκύου μελλοντικά μόνο εάν υπάρξει δείγμα DNA της γυναίκας που το κυοφορούσε. Ένα έμβρυο πέντε μηνών δεν έχει άρτιο σχηματισμό, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και το δείγμα DNA θα μπορέσει να δείξει το φύλο.

πηγή lifo