Τα παιδιά των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μουδανιών ένωσαν τη φωνή τους με χιλιάδες μαθητές και γονείς που προχώρησαν σε συγκεντρώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου, πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθεί μαζί με τα παιδιά στην πλατεία των Ν. Μουδανιών προκειμένου να στηρίξουν ηθικά τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη. Όπως είπε η Αναστασία Γκάρτζια, πρόεδρος του Συλλόγου, ακόμη και η μικρή κοινωνία του 3ου δημοτικού σχολείου, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι μια κίνηση συμπαράστασης. «Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί τους και θα είμαστε μέχρι να δικαιωθούνε», δήλωσε η ίδια.

Οι γονείς ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Συλλόγου, ενώ τα ίδια τα παιδιά φάνηκαν ξεκάθαρα ως προς τη δικαίωση που ζητούν για όλες τις ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη.

Οι περισσότεροι γονείς, και από το Λύκειο Ν. Μουδανιών και από το Γυμνάσιο ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη στο «Έγκλημα» των Τεμπών. Ανέφεραν ότι η συγκέντρωση των μαθητών διεκδικεί ακριβώς αυτό, τη δικαίωση των συγγενών των θυμάτων.