Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, η 39χρονη που τον Οκτώβριο του 2022 έριξε βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγο της.

Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε μέσα σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου που είχαν συναντηθεί. Στην 39χρονη, που της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνταν μια φίλη της 39χρονης, η οποία είχε επικοινωνήσει με το θύμα, όπως και ένας ταξιτζής που τη μετέφερε μετά την επίθεση στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης, όπου παρέμεινε μέχρι να παραδοθεί στις αρχές. Η 20χρονη φίλη της κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία, κρίθηκε και ο οδηγός ταξί.

Το χρονικό της επίθεσης με βιτριόλι

Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου του 2022 και ενώ το 37χρονο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης. Η γυναίκα έριξε στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της το καυστικό υγρό, το οποίοι σύμφωνα με την επίσημη έκθεση περιείχε «εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος».

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε ταξί και παραδόθηκε στις αρχές τρεις ημέρες μετά. Το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. Νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία.

πηγή lifo