Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου σήμερα Πέμπτη, έγραψαν ξανά με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών, έξω από τη Βουλή, που συνεργεία καθαρισμού έσπευσαν να σβήσουν το βράδυ της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, τα ονόματα των νεκρών γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά συμβολικά στο δάπεδο, μπροστά από τη Βουλή, από διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των μεγαλειωδών πορειών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας χθες.

Αυτή ήταν και μία από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των χθεσινών διαδηλώσεων στην Αθήνα, όπου έδωσαν το “παρών πάνω από 20.000 πολίτες, κάνοντας σαφές με τον πιο ηχηρό τρόπο πως το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί και απαιτώντας, παράλληλα, τη μη συγκάλυψη των ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης.

Ακολούθησε ένα “πινγκ πονγκ” ευθυνών  για το ποιος έδωσε την εντολή να σβηστούν τα ονόματα. Την “καυτή πατάτα”, ωστόσο, για το ποιος έδωσε την εντολή για τον εσπευσμένο μεταμεσονύχτιο καθαρισμό αρνούνται να κρατήσουν τόσο το Φρουραρχείο της Βουλής όσο και ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος σημειώνεται πως είθισται να έχει τον τελευταίο λόγο για την καθαριότητα του Μνημείου.

πηγή news247