Την μεγαλύτερη παρέλαση των τελευταίων ετών ετοιμάζουν οι διοργανωτές του καρναβαλιού στο Πολύχρονο Χαλκιδικής, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της αποκριάς στην Κασσάνδρα. Πρόκειται για ένα καρναβάλι το οποίο χαρακτηρίζεται πλέον ως θεσμός στην περιοχή καθώς μετρά φέτος 36 διοργανώσεις.

Περιμένουμε περισσότερους από τρεις χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι θα έρθουν να γιορτάσουν την Αποκριά και να διασκεδάσουν στο καρναβάλι μας.” αναφέρει ο Βασίλειος Βαβδινός μιλώντας στο Xalkidiki Politiki.  Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυχρόνου, μιλώντας για την φετινή διοργάνωση, τόνισε ότι οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και γίνεται μία συλλογική προσπάθεια ώστε το καρναβάλι να μεγαλώσει και να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου στην περιοχή. “Περιμένουμε κόσμο από την ευρύτερη περιοχή και την Θεσσαλονίκη, είναι μία καλή ευκαιρία να μας επισκεφθούν και όσοι διατηρούν τις εξοχικές τους κατοικίες στην Κασσάνδρα και θέλουν να ξεκινήσουν να έρχονται από την άνοιξη.” είπε χαρακτηριστικά.

“Η αρχή έγινε το 1984, ενώ η διοργάνωση γιγαντώθηκε πρώτη φορά το 2001.” σύμφωνα με τον κ.Βαβδινό, ο οποίος επανέλαβε ότι στόχος όλων των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι να καθιερωθεί μία μεγάλη διοργάνωση.

Η παρέλαση φέτος θα έχει πολλά θέματα, 13 άρματα και 8 πεζοπόρα τμήματα με 21 ομάδες που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής. Στο σύνολο, θα ξεσηκώσουν το κοινό, περισσότεροι από 300 εθελοντές καρναβαλιστές.

“Φέτος αποφασίσαμε ο καρνάβαλος να είναι ο δράκος γιατί είναι η χρονιά του δράκου στην Κίνα, θα έχουμε πειρατές, τον κύβο του Ρούμπικ, μάστερ σεφ, Κασσελάκη και πολλές εκπλήξεις.” συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, λέγοντας ότι θα ανοίξουν και τα περισσότερα καταστήματα του Πολυχρόνου για να εξυπηρετήσουν όλους τους επισκέπτες και το κοινό.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει κέφι, χορό και άφθονο κρασί για δέκα ολόκληρες ημέρες!

Η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα ανοίξει την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου, στην πλατεία του χωριού. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει με τις μουσικές ορχήστρας, να γλεντήσει και να απολαύσει σουβλάκια και άφθονο κρασί!

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 9 Μαρτίου με αποκριάτικο χορό και ζωντανή μουσική σε κατάστημα της περιοχής ενώ στη συνέχεια στις 10 Μαρτίου, την σκυτάλη παίρνουν οι μικροί καρναβαλιστές στο πάρτυ που διοργανώνεται για τα παιδιά σε ταβέρνα του Πολυχρόνου.

Στις 15 Μαρτίου, η ροκ μπάντα INDECISO BAND του δημοτικού ωδείου της Νέας Προποντίδας θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει μασκέ πάρτυ, σε καφέ μπαρ της περιοχής.

Η γνωστή τραγουδίστρια Josephine, θα ξεσηκώσει το κοινό με μία μοναδική συναυλία στις 16 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία του Πολυχρόνου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου, με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην πλατεία της περιοχής, την οποία θα παρουσιάσει ο Τάσος Ριζόπουλος.

Το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου στις 20.00μμ, θα τελεστεί το καθιερωμένο κάψιμο του καρνάβαλου, που θα συνοδευτεί με δωρεάν τσάι και χαλβά τα οποία θα μοιραστούν στην παραλία του χωριού.