Κέφι και ξεφάντωμα υπόσχεται φέτος ο δήμος Σιθωνίας που επαναφέρει το Συκιώτικο Καρναβάλι με ένα τετραήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων από τις 14 ως τις 17 Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του δήμου και περιλαμβάνουν πάρτι, κρυφούς Καρναβαλιστές, Djs, ψήσιμο, μουσική και χορό.

Ήδη οι ομάδες των Καρναβαλιστών βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης κάθε προετοιμασίας, αφού δεκάδες εθελοντές δουλεύουν με πολύ μεράκι για να ξαναφέρουν στον τόπο τους την ξεχασμένη, αλλά όχι χαμένη αίγλη των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Συκιάς, που ήταν σήμα κατατεθέν για όλη τη Σιθωνία.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης αναφέρει: «Η Συκιά πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, και συνεπώς στις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Το Συκιώτικο Καρναβάλι είναι ένας θεσμός που θελήσαμε να επαναφέρουμε και να ενδυναμώσουμε, ώστε η νεολαία να μαθαίνει από τους παλιούς τον τρόπο που διασκέδαζαν οι ντόπιοι κατά την αποκριά. Παράλληλα, θέλουμε τους επισκέπτες των εκδηλώσεων να γνωρίσουν την περιοχής μας, να τους φιλοξενήσουμε και να περάσουν μαζί μας ένα αξέχαστο τετραήμερο. Ευχαριστώ όλους τους ακούραστους εθελοντές και τους συνεργάτες μου φυσικά, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τις εκδηλώσεις, κατά τη φετινή πρώτη αναβίωση του Συκιώτικου Καρναβαλιού. Σας περιμένουμε όλες και όλους»!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πέμπτη 14/3/2024 στις 19:00,

Έναρξη του Συκιώτικου Καρναβαλιού

Κεντρική Πλατεία Συκιάς:

Επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού.

Πάρτι για την νεολαία μας με συμμετοχή νέων σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού με την συνοδεία του Dj μας.

Η μουσική ΡΑΠ το κέφι UP και οι μελοντικοί συνεχιστές αυτού του πανάρχαιου εθίμου, οι νέοι μας , είναι ετοιμοι να πάρουν την σκυτάλη…

Παρασκευή 15/3/2024 στις 19:00

Τα Κρυφά Καρναβάλια της Συκιάς

Κεντρική Πλατεία Συκιάς:

Ένα από τα παλιότερα καρναβαλικά έθιμα που περάσαν μέσα από τους παππούδες και τους πατεράδες μας είναι ακόμα ζωντανό στη Συκιά.

Συγκέντρωση και Πάρτι των κρυφών Καρναβαλιών της Συκιάς, το μοναδικό αυτό πανάρχαιο έθιμο έχει καταφέρει να επιβιώσει στην Συκιά , όπου παρέες κρυφών καρναβαλιών γυρίζουν όλα τα σπίτια του χωριού για να κεραστούν και να διασκεδάσουν μαζί με τον κόσμο.

Συνοδεία του DJ μας , το κέφι θα χτυπήσει Κόκκινα….

Το καλύτερο και πιο τζερτζελέδικο σχήμα κρυφών καρναβαλιών θα λάβει έπαθλο!!!!

Σάββατο 16/3/2024 στις 17:00

Ψήσιμο σαρδέλας και ο Γάμος

Κεντρική Πλατεία Συκιάς:

Θα ψήσουμε σαρδέλα και θα πιουμε κρασί.

Θα χορέψουν το Γαιτανάκι οι μικροί μας καρναβαλιστές.

Θα χορέψουμε παραδοσιακά με την χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τα Συκιωτάκια και με την συνοδεία των Χάλκινων της Γουμένισας θα παραβρεθούμε στον γάμο και το Γλέντι των καρναβαλιών μας.

Καρναβαλικός Γάμος

Το καλύτερο κρυφό καρναβαλικό ζευγάρι που θα κάνει το γλέντι του γάμου του στην πλατεία ….. θα πάρει χρηματικό έπαθλο.

Κουμπάρος όλων των γαμήλιων ζευγαριών …. ο αντιδήμαρχος

Κυριακή 17/3/2024

Η Κυριακή των Αρμάτων στις 18:00

Η Βραδινή Παρέλαση καρναβαλιστών , αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στη Κεντρική Πλατεία της Συκιάς , το πιο γλεντέδικο και κεφάτο καρναβάλι της Ελλάδος.

H βραδιά συνεχίζεται με ξέφρενο πάρτι και όσο αντέξουμε…