Παραμένει πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για την επόμενη 5ετία ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Η παράταξη του πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου, που θα διατηρήσει για μια ακόμη θητεία τη θέση του στην Ένωση, έλαβε 348 ψήφους και καταλαμβάνει 20 έδρες στο 31μελες ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο συνδυασμός του Χάρη Δούκα, δημάρχου Αθηναίων, «Αυτοδιοίκηση Τώρα», κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 155 ψήφους και 9 έδρες.

Το τρίτο ψηφοδέλτιο Λαϊκή Συσπείρωση, του Κώστα Πελετίδη, έλαβε συνολικά 18 ψήφους και μια έδρα.

Τέταρτος συνδυασμός με 4 ψήφους αναδείχθηκε ο «Συντονισμός Αιρετών». Στη διαδικασία υπήρξαν και 4 άκυρα ψηφοδέλτια.

«Σήμερα νίκησε η Ενότητα, νίκησε η Αυτοδιοίκηση»

Με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, έκανε την εξής δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων αυτοδιοικητικών που καταρχήν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσήλθαν μαζικά, συμμετέχοντας σήμερα στην εκλογική διαδικασία.  Η πρωτοφανής συμμετοχή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του αιρετού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά.

» Σήμερα νίκησε η Ενότητα. Νίκησε η Αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε. Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία, με μια νέα δυνατή ομάδα Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων προχωράμε Μπροστά. Για να κάνουμε πράξη τη Μεγάλη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες».

Σύγκληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του προέδρου, των δύο αντιπροέδρων, του γενικού γραμματέα καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 19.00 στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

πηγή Voria.gr