Επισκέψιμο για το κοινό έγινε ξανά, ύστερα από πέντε (5) χρόνια το Σπήλαιο Των Πετραλώνων στη Χαλκιδική που προσέλκυε κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

Συγκεκριμένα ύστερα από το πέρας των εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Σπήλαιο άνοιξε εκ νέου τις πύλες του την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ανανεωμένο  και εμφανώς αναβαθμισμένο, έτοιμο να υποδεχθεί ντόπιους και ξένους περιηγητές που θέλουν να το εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν την ιδιαίτερη αξία του!

Το σπήλαιο έχει εντελώς διαφορετική αίσθηση, έχει αλλαχθεί ολοκληρωτικά ο διάδρομος, ενώ τα υλικά που τοποθετήθηκαν είναι αδρανή και πιο φιλικά προς το περιβάλλον, ώστε να μην “μολύνουν” το σπήλαιο. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν νέα φώτα με LED και με τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στη δημιουργία χλωρίδας, διότι τα προηγούμενα ήταν παλαιάς τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να θαμπώνουν και να δημιουργούν μία πράσινη μούχλα.

Ο επισκέπτης πρόκειται να αντικρίσει μία άλλη, διαφορετική, σύγχρονη εικόνα και θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει μία πρωτόγνωρη εμπειρία σε ένα από τα πιο σημαντικά και εντυπωσιακά σπήλαια με μακραίωνη ιστορία!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: