Την ώρα που βρίσκονταν στο λιμάνι της Οδησσού η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώθηκε επίθεση σε κοντινή απόσταση, ως αποτέλεσμα χτυπήματος από ρωσικό πύραυλο.

Στο γεγονός αναφέρθηκε σήμερα ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος βρισκόταν μέχρι πριν λίγη ώρα στην Οδησσό μαζί με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Μητσοτάκης είπε: “Μας έκαναν μια ξενάγηση στο λιμάνι (…) Όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες και λίγο μετά όταν πηγαίναμε στα αυτοκίνητά μας ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Για μας είναι η καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα. Ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο”.

Μέρος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι βρέθηκε στην Οδησσό μεταξύ άλλων “Για να καταδείξω την οικονομικά πολύ μεγάλη σημασία της Οδησσού ως το βασικό λιμάνι των ελληνικών εξαγωγών προς τον κόσμο.